Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2019 9:51:40

Pragmatický prognostik Miloš Zeman.

                    Pragmatický prognostik Miloš Zeman.

V blahopřejném dopisu, který prezident Miloš Zeman zaslal samozvolenému prezidentovi Bolívarovské republiky Venezuely Juanu Gerado Guaidó Márquezovi mohl připsat ještě další sdělení.

 „Spojené státy s vývozem své demokracie alias politickými převraty mají bohaté zkušenosti, včetně likvidace  socialismu v tehdejší ČSSR a dalších státech patřících  do zemí tzv. socialistického tábora. I já patřím k osobám, které napomohli  pádu režimu v Československu. Svým lživým účelovým projevem na letenské pláni 25. listopadu 1989, ve kterém jsem srovnával  životní úroveň v Československu např. s africkými státy“.

       Z pohledu politické přelétavosti  z KSČ přes  ČSSD až  ke SPO se Miloš Zeman jeví jako pragmatik. Nepřekvapí proto jeho prohlášení na sjezdu KSČM, že „Vítězný únor, byl prohraný únor“, přestože pro značnou  část našich občanů je toto výročí  spojeno s počátkem   období výstavby socialismu - nejlepší etapy našich dějin.

        Pragmatismus je zřejmý i v jeho vztahu k NATO prosazující  imperialistickou  politiku USA. Zatímco jeho prezidentský předchůdce Václav Klaus měl k americkému tažení na Irák zdrženlivý postoj, byl to  tehdejší premiér Zeman, který za vládu odsouhlasil letecké útoky NATO na vojenské cíle v Jugoslávii. Evergreenem zůstávají také Zemanovy časté výroky k angažmá a posilování účasti  českých vojáků v Afghánistánu.

  Zemanův dopis zaslaný spojenými státy dosazenému venezuelskému  vůdci  je jedním z jeho přehmatů zahraniční politiky.  Chaos a politická nestabilita Ukrajiny, Libye, Iráku a dalších států je neklamným důkazem vývozu americké demokracie -  vměšování USA do suverenity států.

       Česká republika si bude letos připomínat  30. výročí importovaného politického převratu. Mnohé otázky s ním spojené zůstávají zatím neobjasněné, například pravý důvod vzniku Prognostického ústavu, s jehož historií je postava prezidenta Zemana spojena. Jedno je jisté. Zdá se, že svoji roli  stejně jako další pracovníci "Prognosťáku“ - Vladimír Dlouhý, Karel Dyba, Tomáš Ježek, Ivan Kočárník či Dušan Tříska při  restauraci kapitalismu naší republiky znamenající  rozkradení a vytunelování země splnili !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama