Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2019 7:13:33

Martin Herman (ANO): Přímé jednání rozhodně není buranstvím

Martin Herman (ANO): Přímé jednání rozhodně není buranstvím

Reakce na článek publikovaný v Kolínském Presu, kde starosta Rakušan zveřejnil zavádějící a urážlivé informace týkající se lídra hnutí ANO v Kolíně.

 

Jsem již zvyklý, že mě starosta nazývá vesničanem, nebo tím z Ovčár a opravdu mě to neuráží. Naopak jsem hrdý na to, že jsem z vesnice. A k tomu buranství, z něhož mne nařkl, bych rád řekl, že se nám v Kolíně rozmohl takový nešvar: za slušného člověka se poslední dobou považuje ten, který je slušně oblečen, slušně se chová na veřejnosti a slušně mluví. Ne ten, kdo se snaží věc či problém řešit přímo a věcně. Byť, a to připouštím, možná razantněji než uhlazený rétor.


Doporučuji, aby si čtenář našel záznam z onoho zastupitelstva. Na něm totiž uvidí, jak jsem se do pana Kmocha „pustil“. Pan starosta Rakušan má totiž pravdu pouze v jedné věci. Skutečně jsem jednu větu řekl, aniž bych měl slovo. Také jsem se za to následně omluvil. Stejně tak mi ale do řeči skočil pan Kmoch, kterého starosta dokonce za to napomenul. To už však zřejmě V. Rakušan zapomněl, včetně toho, že i on sám mi skočil do řeči.

Celý problém se zastupitelem Kmochem je mnohem závažnější, než starosta uvádí. Jako předseda Finančního výboru se totiž pokusil zmanipulovat hlasování výboru o rozpočtu města Kolín. A to by mělo občany Kolína zajímat více než to, že jsem mu skočil do řeči!

Dokonce nabádal členy Finančního výboru, aby si prostudovali zákon a nepoužívali při hlasování možnost „zdržel jsem se“. A ten samý pan Kmoch, znalý těchto zákonů, na zastupitelstvu řekl, že Finanční výbor může mít všech 13 členů s trvalým bydlištěm mimo Kolín, což je samozřejmě nesmysl! Vše je dohledatelné i svědecky doložené.

A co se týče odborné erudice? Netroufám si posuzovat sebe a pana Kmocha. Pozorný čtenář ale může, třeba na základě předchozích odstavců. Pokud jde ale o volební úspěch, či neúspěch, je třeba říct, že ANO pod mým vedením v Kolíně dosáhlo o cca 75 % hlasů více a o 50 % mandátů více než ve volbách minulých. Je pravdou, že na vítězství je to málo, ale úspěch to je! A jak tak vidím počínání současného vedení města, vrásky jim to na čele přidělalo a ještě přidělá. Protože ta čísla se příště zase zvýší, alespoň si to myslím… Osm let se v Kolíně vládlo bez opozice, což není dobře, ale ty časy jsou pryč!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama