Ing. Ladislav Kos

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2019 21:00:48

Piráti na Praze 11 schválili trafiky pro své i koaliční zastupitele

Piráti na Praze 11 schválili trafiky pro své i koaliční zastupitele

Na pondělní jednání přišla koalice Piráti, ANO, TOP/STAN, ODS se svými představami obsazení výborů ZMČ. Počet uvolněných zastupitelů ve výborech a komisích se zvyšuje o tři, což způsobí městské části zvýšení nákladů o cca tři miliony korun

  

Kontrolní výbor má mít 7 členů. Předsedou má být zastupitel nejsilnějšího opozičního uskupení, kterým je paradoxně vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11, po jednom členu bude mít ostatních šest stran zastupitelstva. Je tak, se souhlasem Pirátů, porušen základní princip kontrolního výboru ve kterém má mít opozice většinu.

Výbor pro územní rozvoj má mít 11 členů, uvolněnou předsedkyní má být M.Šorfová (nyní ANO, do r.2018 ODS), a UVOLNĚNÝM MÍSTOPŘEDSEDOU Pirátský zastupitel. Tedy dva placené posty pro předsedu i místopředsedu výboru, na rozdíl od předchozích volebního období, ve kterém byly oba posty obsazeny neuvolněnými zastupiteli. Uvolněný místopředseda výboru je pak absurditou, která nemá na pražských městských částech obdoby. Piráti na Praze 11 ukazují, že jejich volební heslo "Pusťte nás na ně" se změnilo na "Pusťte nás mezi sebe" (za každou cenu). 

Vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11 dostal v jedenáctičlenném výboru pro územní rozvoj pouze jediné místo, přestože tato oblast je klíčovým tématem tohoto uskupení a má v řadách svých zastupitelů několik odborníků na tuto kompetenci. Byla tak porušena proporcionalita obsazování výborů podle výsledků voleb. Podobně je tomu i v ostatních dvou výborech.

Korunu této povedené koalici dodává návrh na uvolněného předsedu mediální komise, kterým má být trestně stíhaný Mgr.Holan z ODS. 

Dosavadní konání Pirátů na Praze 11 je tak velkým zklamáním pro jejich příznivce. Snaha o definitivní stržení nálepky "Jihoměstské Palermo", kterou měla Praha 11 díky nechvalně známým událostem, po kterých je trestně stíhán exstarosta Mlejnský a čtyřicet zastupitelů, u nich ani náhodou není vidět. 

Hnutí pro Prahu 11 bude  požadovat rozšíření kontrolního výboru rovněž na 11 členů, většinu opozičních zastupitelů v tomto výboru a účast tří zástupců HPP11 ve všech výborech. Definitivní hlasování jak o výborech, tak samozřejmě o novém starostovi a Radě MČ proběhne na ZMČ dne 19.2.2019.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama