KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA

národně - konzervativní politické hnutí
  • KOAL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2019 18:23:16

X. SJEZD ČHNJ: ČHNJ přijalo nový název – KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA (KoA)

X. SJEZD ČHNJ: ČHNJ přijalo nový název – KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA (KoA)

Dne 11. února 2019 se uskutečnil X. sjezd Českého hnutí za národní jednotu. Po smutné události, kdy 17. listopadu 2018 zemřel dlouholetý předseda ČHNJ Mgr. Jan Skácel, bylo potřeba zvolit nové vedení a rozhodnout o dalším směřování hnutí.

Předsednictvo v čele s místopředsedou hnutí Mgr. Němcem, který po úmrtí Mgr. Skácela vykonával funkci předsedy, předložilo sjezdu návrh nových stanov, jak mu bylo uloženo IX. sjezdem. Nové stanovy byly jednomyslně přijaty. Hnutí tak nejen zefektivnilo své fungování zmodernizováním a zjednodušením stanov, ale přijalo i nový název který jasně vypovídá o politickém směru který hodlá hnutí prosazovat na české politické scéně. 

Hlavním cílem Konzervativní alternativy je „budování prosperujícího, suverénního státu, který respektuje svobodu jednotlivce a kde jsou si všichni rovni ve svých právech i povinnostech, založeného na tradičních, konzervativních hodnotách vycházejících z křesťanství a historických tradic českého národa“, jak se praví v nově přijatých stanovách.

Po přijetí stanov sjezd přistoupil k volbě nového předsednictva a kontrolní komise. Předsedou hnutí byl zvolen Mgr. František Němec, místopředsedou Ing. Zdeněk Dýčka a hlavním pokladníkem Markéta Němcová. Následně byla zvolena tříčlenná kontrolní komise, která si ze svých řad zvolila předsedu, Jiřího Spilku.

Podle nově zvoleného předsedy Němce má staronové hnutí smysl, protože na naší politické scéně není jiný politický subjekt, který by důsledně hájil konzervativní principy a zároveň stejně důsledně hájil české národní zájmy.  „Ti, co to o sobě tvrdí buď vysloveně nemluví pravdu a jejich program směřuje spíše někam k národnímu (či jinému) socialismu nebo přichází s různými revolučními myšlenkami což my konzervativci odmítáme stejně, jako současnou revoluci kulturního neomarxismu, která pohlcuje celou západní civilizaci“, prohlásil Němec.

Místopředseda hnutí Dýčka se chce, mimo jiné, zaměřit na personální politiku hnutí. „Kamenem úrazu mnohých stran bylo, že neměly propracovanou personální politiku, což je nakonec zničilo nebo změnilo jejich směřování. Hnutí tak zavádí institut čekatelství, aby bylo možné včas zabránit infiltraci“, říká Dýčka.

Sjezd schválil návrh nového programu hnutí, předloženého předsednictvem a účast hnutí ve volbách do Evropského parlamentu 2019.

Konzervativní alternativa nebude předkládat jako svůj program, ve volbách do Evropského parlamentu, nespočitatelné stránky krásných hesel, žánrových obrázků a marketinkových triků, ale jen tři základní teze:

1. Hájit důsledně české národní zájmy v duchu konzervativního myšlení, proti „sociálním inženýrům“ a proti zájmům „banksterské“ oligarchie.

2. Nedovolit zvyšování moci nadnárodních, nikým nevolených struktur, důrazně vystupovat proti nelegální migraci podporovanou neziskovými organizacemi a potírat obchod s lidmi.

3. Pro prosazování konzervativních principů hledat v Evropském parlamentu poslance s podobnými postoji. Jde zejména o zachování národních států a odstraňování všech dotací jako potencionální živné půdy pro korupci.

Konzervativní alternativa – aby byl svět zase v pořádku…

-Tiskové oddělení KoA-

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama