Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2019 11:13:54

Cena uhlí roste

Cena uhlí roste

Šmelináři zavětřili příležitost a chtějí urvat další kus sousta.

 

Když se za podivuhodných okolností dostaly ze státní kontroly doly v Mostě a celé OKD, nikdo si toho příliš nevšímal. Pak se staly soukromým majetkem i doly na Sokolovsku a postupně se začal vynořovat zásadní problém. Byty, které jako doplněk přešly do  vlastnictví privatizátorů, a které byl nový vlastník povinen prodat nájemníkům za výhodných podmínek, se podařilo rychle zašmelit – pardon – vhodně prodat novému vlastníkovi. Jsou všude a jsou jich desítky tisíc. A zisky z nich jistě nebudou malé. Údržba? Co to je? Stabilní nájmy? Nenechte se vysmát!!

Cena uhlí poslední dva roky stoupá, nejen v zimním období. A náhle přichází zpráva, že majitel, který OKD kormidloval k úpadku, žaluje náš stát. Vzpomeňme, jak se ministr financí s ministrem průmyslu přetahovali, pod kterého z nich budou krachující šachty převedeny. Andrej Babiš jako ministr financí tehdejší vlády zvítězil. Doly jsou tedy od té doby spravovány, státní firmou Prisko.

A najednou NWR (New World Resources), bývalá společnost Zdeňka Bakaly, žaluje stát. To zase bude zajímavá šaráda. Nebo se konečně podaří bankrotáře poslat k šípku?

Připomene jim někdo zašmelení – zase jsem se spletl – omlouvám se – správně je to „výhodný prodej“ bytů OKD?? Nebo se to snad nesluší?

Uvidíme a snad nebudeme jen zírat na další ztráty!! Ceny uhlí jsou momentálně zajímavé. Doly si na svůj provoz vydělávají a ještě zbývá něco navíc. Co však přijde zítra?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama