Patrik Šimůnek, DiS.

  • ODS
  • Dobrovice
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2019 22:53:16

Patrik Šimůnek /ODS/: Evropské volby nikoho nezajímají

Patrik Šimůnek /ODS/: Evropské volby nikoho nezajímají

Blíží se nám volby do Evropského parlamentu. Jaké jsou šance nejsilnější opoziční strany a jak je hodnotí politici v komunálu? Evropské volby mají jednu z nejnižších volebních účastí, čím to je?!

 Na úrovni komunálního politika máte blíž k lidem, kteří vám dali hlas, o poznání horší to je s politiky rajskými, kteří obtížně mohou skládat účty. Nejhorší to je pak ve volbách do Evropského parlamentu. Politici nejsou vystaveni mediálnímu tlaku a část svého času tráví v Bruselu. Dalším faktorem je to, že občané ČR jsou v postojům EU spíše skeptičtí a proto nejdou volit. Zajímá je především to, zda mají ve městě kulturní a sportovní vybavení, jestli budou opraveny silnice nebo si z rozpočtu města polepší zájmové organizace.To a mnoho dalšího nasvědčuje k tomu, že i v letošním volbách bude velice nízká volební účast. Voliči tím dávají najevo, že nejsou pro ně volby do EP nějak důležité, ale především, že jim nerozumí.Patrik Šimůnek vede malou obce ve Středočeském kraji a vidí jasné pro a proti. "Nedovedu si představit, že bych kandidoval do EP. V komunálu moji voliči i nevoliči jasně vidí, co se zlepšilo, co je nového a co je čeká v nadcházejícím období." říká předseda Osadního výboru na Holých Vrších. "Už těžko by se mi obhajoval mandát v krajských volbách natož do Bruselu" dodává.Z toho vyplývá, že největší oblibě se může těšit veřejný činitel na té nejnižší úrovni a právě Patrik Šimůnek /ODS/ je zářným příkladem."Koho budu volit nejsem rozhodnut, ale určitě je mým favoritem ODS nikoliv strany, které přitakávají Evropě." říká. A jak budete volit vy? Půjdete vůbec k volbám?Volby do Evropského parlamentu se konají 24.-25.května 2019.
/ PL dotaz na EP ze dne  20.2.2019/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama