Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2019 15:18:41

Otevřený dopis Veřejné ochránkyni práv

Otevřený dopis Veřejné ochránkyni práv

do českého povědomí se roznesla pomocí televizního vysílání zpráva o tom, že uklizený prostor mezi domy, odkud se v ústecké čtvrti Předlice předloni šířila po celém kraji epidemie žloutenky, nevydržel ani půl roku

 

Otevřený dopis Veřejné ochránkyni práv

Vážená paní Šabatová,

do českého povědomí se roznesla pomocí televizního vysílání zpráva o tom, že  uklizený prostor mezi domy, odkud se v ústecké čtvrti Předlice předloni šířila po celém kraji epidemie žloutenky, nevydržel ani půl roku. Technické služby z místa tehdy odvezly stovky tun odpadků, které sahaly až do výšky prvního patra. Stálo to maličkost - 3,5 milionu korun (!)a zaplatil to ústecký magistrát. V minulých dnech se ukázalo, že odvoz odpadků za miliony změstské pokladny byl naprosto zbytečný.
Na dvoře mezi bytovými domy, kde stále žijí desítky rodin s malými dětmi, se opět válí odpadky a různé harampádí, odhadem více než 6 tun odpadu. Místní obyvatelé byli naivními optimisty – věřili totiž, že alespoň nějakou dobu to bude v Předlicích na uklizeném místě vypadat jakou normálních lidí. Optimismus vzal za své, bordelu bude a již je, na tomto místě zase dost. Jak nám ukázala televize a jak jsem měl možnost i osobně vidět, nepřizpůsobiví, kteří v těchto místech žijí, velmi usilovně na svém záměru vrátit bordel zpět, pracují!

Vzpomínám si, jak se z ústecké Matiční ulice, díky tamnímu cikánskému obyvatelstvu   v činžácích pro neplatiče, stalo království odpadků. Obyvatelé z činžáků v Matiční ulici odhodili koncem 90. let do okolí domů ročně na 100 tun odpadu. Když, kvůli nepořádku a hluku z činžáků, chtěli místní lidé postavit u činžáků plot (tedy pardón, pro lidskoprávní hysteriky nepřekonatelnou ZEĎ), aby tento nepořádek a také neuvěřitelný randál alespoň trochu odstínili, vznikla proti plotu šílená, dokonce mezinárodní hysterie. Mezi aktivisty, kteří svou činností dělali obrovskou ostudu České republice, tehdy byl i Petr Uhl. Vy, paní Šabatová, jste po něm evidentně převzala aktivistickou fangli. Smůla je, že tím, že Vás hloupí poslanci udělali ombudsmanskou, neboli Veřejnou ochránkyni práv občanů, Vám dali neskutečnou moc. Nekriticky se zastáváte tzv. nepřizpůsobivých, prý má proti nim většinová společnost předsudky,jak ráda tvrdíte a i když Vám někdo ukáže, co tito „lidé“ dokáží napáchat, třeba jako v Předlicích, ale i litvínovském Janově a dalších místech, tak svůj postoj nezměníte. A zneužívajíc svého nezaslouženého postavení ve společnosti, ještě peskujete a osočujete ty slušné, kteří se nebojí na problém ukázat prstem.                                                 Obracím se na Vás s prosbou. Přijeďte své chráněnce přesvědčit, aby se chovali jako lidé. Aby nevyhazovali odpadky přímo z oken ven na ulici, aby se konečně začali živit prací, které je i pro ně, jak víme, v současné době dost. Prostě jenom, aby žili tak, jako žijí ostatní občané měst a obcí České republiky. Nastěhujte se na pár dnů do Předlic a ukažte nám, jak z nepřizpůsobivých uděláte slušné lidi. Třeba dokážete udělat zázrak a my na Vaše jednání změníme názor a rádi se Vám omluvíme.                                                                                                                                                                  Jaroslav Doubrava, senátor PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama