PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2019 11:40:59

Proč může Kuvajt oslavovat svůj státní svátek na Staroměstském náměstí.

Proč může Kuvajt oslavovat svůj státní svátek na Staroměstském náměstí.

Občané Kuvajtu se stali základní oporou pro islamizací Čech. A proč? Kuvajt, Saudská Arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Katar a Omán totiž patří mezi monarchie Perského zálivu a jsou největšími spojenci USA a EU a tedy i vlády ČR.

Tyto tzv. golfské monarchie jsou ohromně finančně, vojensky (dodávky zbraní) a především soustavně podporovány  USA, Velkou Británií a Francií a jsou hlavními strategickými partnery Západu při destabilizaci celého Blízkého východu a při  svrhávání nepohodlných sekulárních režimů (Irák, Sýrie, Jemen, Lybie).

A právě v těchto golfských monarchiích začal být pod patronací Západu uměle prosazován tzv. wahhábismus, což je náboženské učení  Muhammada ibn Abd al-Wahhába z poloviny 18. století. Podstatou jeho učení je potlačování  žen, militantnost a extremismus.

Například Saudská Arábie vznikla na přelomu 19. a 20. století za masívní podpory Velké Británie, která si chtěla v Perském zálivu zajistit silnou pozici, Britové tenkrát podpořili jednoho saúdského emíra, který začal budovat armádu a v roce 1927 Britové uznali jeho království s názvem Saúdská Arábie. Nikomu nevadilo, že vládce považoval stát za soukromý majetek svého rodu. Naopak byl v takovém pojetí státu utvrzován, upevňoval moc ve všech sférách vlivu a jeho vláda se proměňovala v despocii. Ekonomickou moc mu totiž zajišťovaly britské příspěvky a příjmy z ropy. Od druhé světové války se stále zvyšoval vliv USA a nakonec převýšil ten britský. USA navázaly se Saúdskou Arábií diplomatické styky a ta byla v roce 1943 zahrnuta do tzv. Zákona o půjčce a pronájmu a po jaltské konferenci bylo uzavřeno několik dohod mezi těmito dvěma státy: Američané např. mohli v zemi stavět vojenské základny a Saúdové získali dodávky amerických zbraní.


Kuvajt sousedí s Irákem a Saúdskou Arábií a řadí se k hlavním světovým producentům ropy (8 až 9 % světových zásob). Již v  roce 1899 se  stal britským protektorátem. Od 90. let je pod „ochranou“ USA.


A protože EU a ČR patří do tzv. vyspělého západního světa, kde kraluje USA, tak je všem zástupcům golfských monarchií dovoleno chovat se u nás - řekněme "nadstandardně" - viz. video anebo známé aféry s různými golfskými "princi". Dovedete si představit, že by se na Staroměstském náměstí takhle předváděli třeba Iráčané nebo Syřani nebo Lybijci, kterým jejich země totálně zničil právě západní svět v čele s USA?


Oslava státního svátku Kuvajtu na Staroměstském náměstí:

https://ceskoaktualne.cz/2019/02/islamsky-stat/saudska-arabie-pariz-ne-podivejte-se-muslimy-staromestskem-namesti/?fbclid=IwAR1k_Eq1RXlIXdSu--_1_7A0uZ899Bxts7aMxfPryAu9WoyrUc8yeedL-Ro.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama