Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2019 10:45:00

Olomoucký kraj si podal ruce s Kanadou

Olomoucký kraj si podal ruce s Kanadou

Velvyslankyně Kanady Barbara C. Richardsonová navštívila ve čtvrtek 21. února Olomouc.

Během setkání s hejtmanem Ladislavem Oklešťkem na půdě Krajského úřadu Olomouckého kraje hovořila především o možné spolupráci například v oblasti dopravních staveb.

„Zajímalo mě třeba to, jak to v Kanadě funguje při budování silnic.  Olomoucký kraj totiž na opravu silniční sítě vynakládá stovky miliónů korunu, a pokud někde v zahraničí mají zajímavé tipy, jak údržbu a výstavbu cest zrychlit, rádi se jimi necháme inspirovat,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Na setkání hejtmana s velvyslankyní přišla řeč také na průmyslovou spolupráci obou zemí. „Dobrou zprávou je, že existuje celá řada firem z obou našich zemí a regionů, které by spolu mohly efektivně spolupracovat,“ dodala Barbara C. Richardsonová.

Kanadská velvyslankyně během jednání vyzdvihla historickou krásu Olomouce a ocenila také rozmanitost Olomouckého kraje. Jeseníky sice rozlohou ani zdaleka kanadským lesům konkurovat nemohou, příroda je v nich ale stejně podmanivá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama