JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2019 22:44:00

V rámci zdravotnictví nás čekají finančně nákladné stavby

V rámci zdravotnictví nás čekají finančně nákladné stavby

Pardubický kraj zpracuje plán na rozvoj areálu Svitavské nemocnice. Hlavní změny by mohly začít kolem roku 2024.

 Další rozvoj areálu Svitavské nemocnice. Téma setkání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s vedením společnosti Nemocnice Pardubického kraje, zástupci nemocnice a starostou Svitav Davidem Šimkem. Kraj již v letošním roce zahájí v areálu projekt na úpravu části polikliniky na lékárnu a ambulance za téměř 18 milionů korun.

„V rámci krajského zdravotnictví nás čekají veledůležité a finančně nákladné stavby v čele s centrálními příjmy v Pardubicích a Ústí nad Orlicí, výstavba nové nemocnice v Moravské Třebové a řada drobnějších investičních aktivit za řádově tři miliardy do roku 2030, což je reálný horizont. V případě rozvoje areálu Svitavské nemocnice máme zpracovanou studii dvou variant, kterou budeme nadále rozpracovávat. Neřešíme úpravy na několik let, ale celé fungování nemocnice na dalších 100 let. Proto nebudeme slibovat nereálné termíny. Z hlediska priorit a připravenosti jsou samozřejmě výše centrální příjmy a nemocnice v Moravské Třebové. V průběhu letošního roku však chceme schválit investiční záměr a dát tak najevo, že s rozvojem nemocnice počítáme,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten však připomněl, že investice do nemocnice budou již v letošním roce „Prvním projektem je především úprava části polikliniky na lékárnu a ambulance. Investiční záměr jsme schválili již v roce 2016 a předpokládali zahájení stavby již v průběhu roku 2017, ale bohužel k výběru dodavatele stavby došlo až koncem ledna. Je pro nás důležité, že celá stavba bude vůbec zahájena, jelikož odstraní některé nelogičnosti v rámci objektu. Vysoutěžená částka v rámci této investice je necelých 18 milionů korun,“ řekl hejtman Netolický s tím, že kraj má v rámci investičního plánu zahrnut také záměr na sloučení lůžkového fondu chirurgických oborů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama