Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2019 12:15:00

Pitomostmi se nehodlám zabývat

Pitomostmi se nehodlám zabývat

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019

Děkuji za slovo, paní a pánové. Přeji hezký dobrý den. Když se mě včera novináři ptali, co na to říkám, tak jsem řekl: Pitomostmi se nehodlám zabývat. Já bych upřímnosti té snahy bavit se o této záležitosti věřil v okamžiku, kdy by se stejným zápalem kolegyně a kolegové, kteří navrhují tento bod, se tady rozhořčovali nad trenýrkami nad Hradem, nebo kdyby alespoň jemně obočí povytáhli při řádění Pussy Riot v chrámu Krista Spasitele. To bych jim potom věřil. To bych se k tomu dokonce i připojil. (Pobavení na pravé straně sálu.) Ale protože všechno má jakýsi svůj účel, tak i tomuto nevěřím, že je to vedeno ušlechtilou snahou o ochranu historické památky, kterou tento sál je. A já si osobně myslím, že náš čas bychom neměli nad podobnými věcmi utrácet.

Kdyby náhodou byla nějaká pochybnost o platnosti onoho seznamu, který vetuje zařazení tohoto bodu, vzpomínám si, v době, kdy byl předsedou Poslanecké sněmovny Václav Klaus, podobným způsobem jsme my, klub KSČM, také nějakým seznamem vetovali nějaký bod, a nám to tehdy Sněmovna neuznala. Tak aby to bylo čisté a jasné, pokud někdo jiný ještě bude vetovat zařazení tohoto bodu jako poslanecký klub, poslanecký klub KSČM se k tomuto vetu připojí. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama