JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2019 14:58:00

Ti zaměstnanci si zaslouží, aby měli volno ve svátek

Ti zaměstnanci si zaslouží, aby měli volno ve svátek

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019 k návrhu poslanců Patrika Nachera, Jaroslava Faltýnka, Martina Kolovratníka, Zbyňka Stanjury a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě

Děkuji, pane místopředsedo. Vážené kolegyně, kolegové, vážení členové vlády, já jsem tady posledně, když jsme to projednávali v druhém čtení, hovořil o tom, kolik je v České republice supermarketů, velkoobchodů - těch že je zhruba padesát šedesát - jak se ten počet nižší a kolik tam je zaměstnáno lidí. Čili celkem vlastně v těch segmentech velkoobchodů je zaměstnáno přes 800 tisíc zaměstnanců. A myslím si, že je absurdní - a nehodí se to ani do této Poslanecké sněmovny - abychom argumentovali tím, že prostě do určitých velkoobchodů nemohou děti do 15 let, a proto tam ti zaměstnanci mohou pracovat a proto mohou být otevřeni a můžou být v jiném režimu. Prostě ti zaměstnanci si zaslouží, aby měli volno ve svátek tak, jako zaměstnanci v ostatních velkoobchodech. A když to může fungovat v jiných zemích v Evropské unii okolo nás, myslím si, že to může fungovat i v České republice. A nijak to neohrožuje spotřebitele trhu, ale naopak to dává důraz, že ctíme důstojnost zaměstnanců, pracovního práva a že z nich neděláme v podstatě figurky, které neznají kolikrát ani čtrnáct dní dopředu rozvrh své pracovní doby a jsou vděčni za to, že si mohou vydělat v sobotu a v neděli, protože to je ohodnoceno více a tím se jim zvýší jejich mzda a oni tedy mohou si dosáhnout na nějaký lepší výdělek než kdyby pracovali normálně. To je nedůstojné a směšné. Vůbec tento návrh zákona tady neměl padnout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama