Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2019 9:09:00

Dopravní výchovu a soutěže podpoří kraj částkou 400 tisíc korun

Dopravní výchovu a soutěže podpoří kraj částkou 400 tisíc korun

Centrum služeb pro silniční dopravu získá od kraje dotaci ve výši 400 tisíc korun na zajištění dopravní výchovy, preventivních akcí a dopravních soutěží dětí v roce 2019.

Centrum z krajských peněz mimo jiné nakoupí nové pomůcky, proškolí lektory a uspořádá sérii dopravních soutěží. Poskytnutí dotace schválila Rada Královéhradeckého kraje.

„Pravidelná dopravní výchova, včetně dopravních soutěží, je podle Národní strategie bezpečnosti silničního provozu jedním ze základních prostředků pro formování chování převážně mladých účastníků silničního provozu i budoucích mladých řidičů. Královéhradecký kraj pravidelně v rámci podpory BESIP finančně přispívá na organizaci těchto činností,“ uvedl první náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček.

Centrum služeb pro silniční dopravu využije peníze z krajské dotace zejména pro zabezpečení výuky a výcviku pravidelné dopravní výchovy na dětských dopravních hřištích, a to včetně dopravy dětí na místo. Zajistí také nákup nových pomůcek k výuce. To jsou například nové koloběžky či odrážedla, výukové a reflexní materiály a technika pro výuku. Centrum bude moci také proškolit provozovatele dětských dopravních hřišť a pedagogické pracovníky, kteří se podílejí na výuce dopravní výchovy.

I v letošním roce se v Královéhradeckém kraji uskuteční série základních a oblastních kol dopravní soutěže mladých cyklistů a krajské finále. Zajištěné budou i letní aktivity na dětských dopravních hřištích, dětských letních táborech a rekreací dětí v době letních prázdnin. Na podzim a začátkem zimy centrum využije zbývající finanční prostředky k nákupu potřebného materiálu a reflexních ochranných pomůcek.

„Jsem rád za preventivní projekty, které naučí řidiče a další účastníky silničního provozu zvládat krizové situace. Jedním z nich je například kurz bezpečné jízdy pro ženy Za volantem v bezpečí,“ dodal náměstek Červíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama