Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2019 17:01:06

Kauza ÚHOS

Kauza ÚHOS

Má pravdu opozice a skutečně se dělo něco nekalého?

 Tento „Úřad“, lidově zvaný ÚHOS sídlí v centru Brna. Nemá jednoduchou úlohu. Obrací se na něj stovky malých stěžovatelů, ale i „velké ryby“ nespokojené s miliardovými tendry. 

Postavení šéfa takové instituce je velmi delikátní. Pokud přijme nějakého politika či vedoucího pracovníka, může být obviněn za všech hříchů světa. A pokud by nepřijal předsedu poslaneckého klubu vládní strany? A proč vlastně nemůže tato osoba přijmout politika? Že by hrozila nákaza přenosem (myšlenky)? 

Stovky žádostí o posouzení té či oné záležitosti se kupí a mnohdy věc není ani zdaleka černobílá. Spíš naopak. A rady chytré horákyně nejsou nevyčerpatelné. A opozice bouří. Ne není to jednoduché ani ve zdánlivě prostém případě. Šikovný právník by nám to jistě vysvětlil a krásně překroutil. No – tak toho šéfa odvoláme. To ovšem potom problém silného a stabilizovaného úřadu uznávaného i v mezinárodním měřítku budeme řešit stále znovu. 

Věc není prostá a útoky na šéfa úřadu nejsou – podle mého mínění – na místě. Dělá svoji práci dobře. Nebo opravdu nesmí s politiky mluvit?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama