Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2019 9:52:00

Stavba dálnice D3 je pro Jihočechy životně důležitou akcí

Stavba dálnice D3 je pro Jihočechy životně důležitou akcí

Jsem velice ráda, že byla zahájena stavba dalšího úseku dálnice D3. My to samozřejmě bedlivě sledujeme, protože se pro Jihočechy jedná o životně důležitou akci," řekla hejtmanka Ivana Stráská během slavnostního poklepání základního kamene.

 "Jsem velice ráda, že byla zahájena stavba dalšího úseku dálnice D3. My to samozřejmě bedlivě sledujeme, protože se pro Jihočechy jedná o životně důležitou akci," řekla hejtmanka Ivana Stráská během slavnostního poklepání základního kamene na připravovaném úseku dálnice mezi Hodějovicemi na Českobudějovicku a Třebonínem na Českokrumlovsku. Hotovo má být v létě 2022.

Hejtmanka zároveň uvedla, že tam, kde je kraj schopen při této stavbě pomoci, rád podá pomocnou ruku. „Například ve spolupráci s Českými Budějovicemi pracujeme na tom, aby všechny potřebné přípojky na dálnici ve městě a jeho okolí byly vybudované včas,“ upřesnila Stráská s tím, že v posledních letech nabrala stavba tempo, za což poděkovala. V této souvislosti pak připomněla, že s budováním dálnice D3 se začalo již v roce 1988 a hotova měla být v roce 2010. „Podívejme se ale, jak jsme na tom nyní v roce 2019. Velice se proto těším na 2022, kdy bude úsek Hodějovice – Třebonín dokončen, i na ten rok 2028, kdy má být hotova celá dálnice D3 z Prahy až do Dolního Dvořiště."

To, že se v poslední době stavba D3 posunula vpřed, přičítá Stráská lepšímu přístupu ministerstva dopravy i Ředitelství silnic a dálnic ČR. „Možná je to i tím, že se přestali na zmíněném ministerstvu střídat ministři. Jenom od roku 2008, kdy jsem se stala členkou užšího vedení kraje, jsem zažila již 11 ministrů dopravy a devět generálních ředitelů Ředitelství silnic a dálnic. To jenom potvrzuje, že určitá stabilita a možná i určitý a někdy i tvrdý přístup státu je důležitý pro to, abychom takto životně důležité stavby dokázali realizovat,“ míní hejtmanka.

Část dálnice D3 mezi Hodějovicemi a Třebonínem bude dlouhá 12,5 kilometru a tvoří součást obchvatu Českých Budějovic. Zadavatelem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR a investice činí sedm miliard korun. Stavbu má na starosti italsko-slovenské sdružení firem Salini Impregilo a Doprastav, které ji má dokončit v létě 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama