JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2019 17:56:00

Se spolkovou zemí Bavorsko máme také velkou část společné historie

Se spolkovou zemí Bavorsko máme také velkou část společné historie

Ministr spravedlnosti Kněžínek jednal se svým bavorským protějškem.

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek společně s ministerskou delegací dnes v Praze přijal ministra spravedlnosti Svobodného státu Bavorsko Georga Eisenreicha. Během jednání hovořili ministři o problémech s přeshraniční kriminalitou, zaměřili se pak zejména na drogovou problematiku a nelegální migraci na společném úseku státní hranice. Delegace se také dostala k nařízení Evropské unie o dědictví a závětech, a to formou zhodnocení dosavadní tříleté praxe, která ukázala rozdílné pojímání a vyplňování Evropského dědického osvědčení.

„Se spolkovou zemí Bavorsko nás spojuje nejen geograficky blízká poloha, máme ale také velkou část společné historie, proto mi bylo ctí uvítat dnes v Praze státního ministra spravedlnosti Svobodného státu Bavorsko Georga Eisenreicha. Díky úzkým vztahům mezi našimi zeměmi a ministerstvy funguje spolupráce v otázkách společného zájmu, a to nejen v příhraničních oblastech, bez problému,“ ocenil vzájemné vztahy ministr Jan Kněžínek.

Obdobně hovořil také bavorský ministr Georg Eisenreich: „Česká republika a Bavorsko udržují úzké vazby na úrovni soudnictví po mnoho let a je pro mě důležité pokračovat v této důvěryhodné spolupráci. Především v boji proti přeshraniční trestné činnosti. Společně jsme úspěšnější než my sami.“

V rámci zlepšení přeshraniční spolupráce probíhají na česko-bavorské úrovni společná cvičení a vzdělávací aktivity zaměřené například na výcvik pořádkových jednotek, školení společných hlídek nebo cvičení přeshraničního pronásledování. Policejní hlídky řeší především vývoz drog a zachycují případy nelegální migrace a obchodu s lidmi. Dnešního jednání se proto účastnil také zástupce Ministerstva vnitra, do jehož gesce tato oblast spadá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama