Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2019 6:29:00

Hejtman Bubeníček a saský prezident Gökelmann o ropovodu, železnici i cyklostezc

Hejtman Bubeníček a saský prezident Gökelmann o ropovodu, železnici i cyklostezc

Mezi Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko se rozvíjí nadstandardní spolupráce a přátelské vztahy.

 Mezi Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko se rozvíjí nadstandardní spolupráce a přátelské vztahy korunované pravidelnými setkáními na vrcholné úrovni hejtmana Oldřicha Bubeníčka a ředitele krajského úřadu Milana Zemaníka s prezidentem Zemského ředitelství Sasko Dietrichem Gökelmannem. V letošním roce se v této sestavě setkali poprvé na Novém Městě.

Společných témat k projednání se vždy najde celá řada. Tentokrát bylo nejzásadnější prodiskutování přípravy na společné zemské cvičení složek integrovaného záchranného systému na obou stranách hranice na ochranu před katastrofami v srpnu 2019 a posun v přípravě výstavby vysokorychlostní trati Praha - Drážďany.

Zájem vzbudila příprava vedení ropovodu a diskuze nad možnými trasami uložení v okolí Litvínova. Saské ředitelství bylo požádáno o vyjádření, ke které z plánovaných variant by se přiklonilo. Pavel Hajšman, vedoucí odboru regionálního rozvoje, představil desetiletou historii výstavby české části mezinárodní cyklostezky Labská stezka, kterou lze označit za jeden z nejúspěšnějších česko-německých projektů. U nás by měla být dokončena v roce 2020.

Současně také probíhají jednání o vedení certifikované turistické trasy Hřebenovka po hřebenech pohraničních hor. Projednala se možnost silničního propojení Lobendavy a Langburkersdorfu, o kterém se hovoří již deset let a stále nedošlo k dohodě všech institucí a měst z české a saské strany. Hejtman Bubeníček připomněl snahu o znovupropojení unikátní horské železniční trati Moldava – Holzhau.

Obě delegace se po společném jednání přesunuly do Oseka na prohlídku cisterciáckého kláštera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama