Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2019 7:32:00

Pokud chceme lepší Evropu, musíme být aktivní

Pokud chceme lepší Evropu, musíme být aktivní

Cizinci, kteří plánují v Česku hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu, se nejprve museli přihlásit k pobytu. Do neděle ještě musí požádat o zapsání na seznam voličů. Pokud na seznamu nebudou, volit v ČR nemůžou.

 „Chceme-li lepší Evropu, musíme být aktivní, musíme k volbám přijít. V rámci jednotné Evropy stojíme i o hlasy cizinců. Hodnoty, které KDU-ČSL zastřešuje, totiž nekončí jen hranicí Česka, Moravy nebo Slezska,“ vysvětluje Výborný.

Státy Evropské unie mají různá pravidla při volbě do Evropského parlamentu. Češi například nemůžou volit ze zahraničí české zástupce. A obdobně – pokud v ČR žijí cizinci, hlasovat můžou pouze pro české kandidáty. Nejpozději do neděle 14. dubna ale musí požádat o zapsání na seznam voličů v eurovolbách.

„KDU-ČSL je součástí široké rodiny evropské lidové strany a náš program do eurovoleb stojí na hodnotách jako je ochrana lidských práv, solidarita, podpora rodiny, bezpečí pro občany. A budeme je prosazovat nejen pro Čechy, ale i cizince, kteří v Česku dlouhodobě žijí,“ uzavírá Výborný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama