TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2011 15:50:00

Pecková (TOP 09): Oběť sportovního spammingu

Pecková (TOP 09): Oběť sportovního spammingu

Představte si, že by vám co pět minut přišel do schránky totožný email s totožnou výzvou. A to po celé dva dny. Stali byste se obětí takzvaného spammingu, stejně jako já.

Před pár týdny mě tímto způsobem začali s intenzitou hodnou renomované PR agentury oslovovat se svou výzvou „Hvězdy nepadají z nebe“ sportovci, kteří nejsou spokojení se státní dotací sportu. Jejich obavám rozumím a s  potřebností podporovat pohybové aktivity, zejména u dětí, bytostně souhlasím. Nechme ale na moment věcný obsah být.

Jako poslankyně přirozeně naslouchám občanům a reaguji na podněty, které mi píší. Tentokrát jsem se ale musela ohradit. Nikoli proti obsahu, ale proti formě, kterou já, i mnozí mí kolegové, považujeme za přinejmenším nevhodnou a  nefunkční.

Mailující sportovci ale vzali nesmyslně moji výtku jako projev odporu vůči sportu jako takovému, což neopomněli zopakovat při každé možné příležitosti. Tentokrát se ale netrefili.

Pohyb je bez pochyby důležitý. Jako lékař znám důsledky poruch pohybového aparátu, jednostranné zátěže organismu či obezity. Co je snad ještě horší, je ale častá devastace hodnot, které sport dříve rozvíjel.  Bohužel, vize týmové práce je v případě kolektivních sportů iluzí. Již malí sportovci namísto přihrávky klidně i spoluhráče srazí promyšleně hokejkou, protože „Jágr“ může být jen jeden! A mnozí ambiciózní rodiče ještě individualismus u svých „talentů“ posilují.

Vrcholový a reprezentační sport ve mne mísí pocity. Nesdílím totiž názor, že kdo neskáče, není Čech, a jakkoli se raduji z úspěchu „našich“, projevy některých fanoušků na hranici nacionalismu mne děsí. Budu proto usilovat o podporu sportu. Sportu takového , který  pomůže posílit fyzickou zdatnost a   zdraví obyvatel a stane se společenskou součástí života v každé obci, napříč generacemi.

Hodlám proto hlasovat pro návrh poslankyně Anny Putnové, jenž zavádí na školách jednu hodinu tělocviku navíc. A budu hlasovat též pro zdanění hazardu, díky kterému konečně přestane o veřejně prospěšných účelech rozhodovat libovůle loterijních kolosů. Prostředky totiž budou disponovat obce, které si samy zvolí, jaké z lokálních sportovišť podpořit.

Nakonec tedy ještě jednou: NE spammigu, ANO spinningu. 

Gabriela Pecková, poslankyně TOP 09
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama