Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 12:28:00

Vy jste neudělali vůbec nic, jen jste o tom mluvili

Vy jste neudělali vůbec nic, jen jste o tom mluvili

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny dne 18. 4. 2019 k bodu Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Děkuji za slovo.

Já jsem za prvé paní starostce ze Semil nic neslíbil, jen jsem jí zorganizoval schůzku na MMR a podle toho, jak jsme chodili do krajů, tak paní ministryně vypsala programy. Nejdříve tam bylo v září 600 mil., ty se vyprodaly za 16 sekund. Potom tam bylo dalších 600 mil. a teď tam dáváme další, takže my jsme tam dali ty peníze. Vy zase neříkáte pravdu, paní Kovářová. Zase. Co jste tady udělali vy? Vy jste zapomněla na ten rozpočtový výbor v roce 2013, kdy jsme tady řešili rozpočet a když jsem se vás venku ptal, proč vám nedal Kalousek peníze na školy, tak jste mi řekla, že vám nechtěl dát na školy. A já jako ministr financí jsem udělal program pro školy, pro stovky obcí, kde jsou už 4 mld. - ano, díky mně. Já jsem to vymyslel. A pokud tady pan poslanec říká, můžeme si o těch ministrech financí povídat, o těch, kteří nasekali dluhy za 670 mld., o těch, kteří udělali dluhy za 400 mld., o těch, kteří nechali rozkrást ekologické zátěže, kteří posílali nějakým firmám 11 mld. To je zajímavé - já když jsem se stal ministrem financí, tak ekologické zátěže jsme začali soutěžit za čtvrtinu - za čtvrtinu. Pamatujete si na velkou ekologickou zakázku? Kontrolní hlášení je můj dovoz i EET, i zrušení daňového ráje. Já jsem snížil státní dluh o 70 mld. Já jsem s Ťokem našel peníze na opravy silnic druhých tříd. Tak to neříkejte. Mám to zdokumentované, protože já všechno, co dělám, mám na papíře. Já jsem napůjčoval pro naši zemi za negativní úrok 15 % dluhu a ještě jsme dostávali peníze. A v roce 2016 jsem ušetřil 12 mld. na obsluhu dluhu. To všechno můžu zdokumentovat, pane kolego. Takže neříkejte, že to tak není. Je to tak. Záleží na ministru financí, jak hospodaří. Proto naše veřejné rozpočty jsou nejstabilnější v Evropě a jedny z nejlepších. A jsme čtvrtá nejméně zadlužená země. Poskočili jsme o jedno místo po Estonsku, Luxemburk, Bulharsko - čtvrtí nejlepší. Všichni nám závidí naše veřejné rozpočty. Investujeme a navyšujeme. Důchodci dostali na tento rok tolik peněz, jak vy jste jim dali za šest let. Všichni si pamatují na 40 korun. A ty školky jsou tady na papíře. Já na ně sháním peníze a dneska jsem sehnal 2,4 mld. My se díváme na ty evropské věci, tak neříkejte, co jste udělali vy. Vy jste neudělali vůbec nic, jen jste o tom mluvili.

A národní investiční plán? Ano, to je moje myšlenka. Tady je, tady ho máte, pane Stanjuro, koukejte, jak je celkem hezký. (Předseda vlády Andrej Babiš ukazuje tento dokument.) A to je náš interní materiál a na vládě nebyl. A já vám ho nedám, protože to je náš interní materiál. My z toho čerpáme, my z toho děláme rozpočet 2021 - 2022. Vypadá hezky. (Předseda vlády Andrej Babiš znovu tento materiál ukazuje.) Koukejte, obrázky. Takže z toho čerpáme. A když nebyl na vládě?

Já jsem to vymyslel, my jsme to odmakali a děláme na tom, abychom sehnali ty peníze. Proč bych vám to dával? To je náš interní materiál. My na tom pracujeme. A když dospějeme k názoru, že je to tak, jak si představujeme, tak to dáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama