Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 13:37:00

Jste mladí, jste krásní, jste energičtí. Nebuďte líní

Jste mladí, jste krásní, jste energičtí. Nebuďte líní

Projev prezidenta republiky při jmenování nových soudců obecných soudů České republiky

Vážený pane ministře, dámy a pánové,

dovolte mi, abych vám ještě jednou blahopřál k vašemu jmenování, a jak je zvykem nastupující soudci musí vyslechnou moje mravoučné kázání, které zapomenou v okamžiku odchodu z Pražského hradu. Nicméně přesto ho vždy říkám.

Dnes bych začal citací pana poslance Michálka, který prohlásil, že soudci jsou líní. Protože, jak víte, já vynikám extrémní zdvořilostí, nikdy bych takový výraz nepoužil. Podle mého názoru jsou soudci nepracovití, alespoň někteří.  A my to vidíme na kauzách typu H-Systému nebo Davida Ratha. My to vidíme i na chaotických rozhodnutích typu Lukáše Nečesaného a dodal bych, že to vidíme i na rozhodování Ústavního soudu, kde leží celá řada podání, včetně mého, aniž by se tím Ústavní soud laskavě zabýval. Čili soudci určitě nejsou přepracovaní a myslím si, že jejich platové ohodnocení není tak špatné, aby nebylo možné od nich vyžadovat vyšší pracovní výkon. Ocenil jsem pana ministra spravedlnosti, že nedávno zbavil taláru pana soudce Maxu, prosím nezaměňovat s panem soudcem Baxou, a to proto, že pan soudce Maxa trvale zanedbával své pracovní povinnosti a jím řešená problematika ležela ve stole a nebyla projednávána. Nabídl jsem panu ministru spravedlnosti, že když zbaví taláru ještě dvacet soudců ze stejného důvodu, tak že jsem ochoten nad rámec svých povinností jmenovat dalších dvacet nových soudců, kteří budou pracovitější a kteří si budou své práce vážit.

Co říci závěrem. Jste mladí, jste krásní, jste energičtí. Přeji vám, nebuďte líní.

Hodně zdraví, hodně štěstí a ať se vám všem daří.

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 17. dubna 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama