Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2019 14:36:19

Važme si lidí, kteří v životě něco dokázali

Važme si lidí, kteří v životě něco dokázali

Projev prezidenta republiky při předání ocenění vítězům soutěže Salon vín

Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

omlouvám se za desetiminutové zpoždění způsobené řešením drobné změny na Ministerstvu spravedlnosti, o které už ostatně možná víte, a jsem rád, že po tomto jednání mohu o to srdečněji pozdravit naše vinaře, protože ti vytvářejí hodnoty. A i když se říká, že ve víně je pravda, tak ve víně je především radost, ovšem pouze v dobrém víně. Já si vzpomínám, jako studenti odsouzeni k nízkému stipendiu jsme byli nuceni pít něco, co se jen velmi vzdáleně podobalo vínu, a o to více si vážím možnosti ochutnat kvalitní víno.

A poslední poznámka, jak víte, nedávno jsem ocenil Jana Fencla státním vyznamenáním ne jenom za to, že založil Vinařský fond, ale také za to, že před vstupem do Evropské unie výrazně rozšířil plochu našich vinic. Teď jsem chtěl říci českých, ale uvědomil jsem si, že bych měl spíše říci moravských. Takže važme si lidí, kteří v životě něco dokázali a za nimiž je vykonaná práce. Chovejme se k nim s úctou a nevažme si lidí, kteří dokáží jenom kritizovat a závidět.

Jsem rád, že vás tady vidím. 

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 18. dubna 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama