Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2019 7:32:00

Drama v první lize kultury

Drama v první lize kultury

Hlavní scéna v nejvyšších patrech národní kultury zažívá drama.

Hlavní scéna v nejvyšších patrech národní kultury zažívá drama. Ministr kultury odvolal na základě výsledků veřejnoprávních kontrol ředitele Národní galerie Jiřího Fajta a Muzea umění Olomouc Michala Soukupa, na Fajta podal dokonce i 2 trestní oznámení.

U Jiřího Fajta, kterého známe z řady kauz i z jeho působení ve Středočeském kraji, se tomuto kroku ani nedivím. Navíc zvyšovat si vlastní příjmy dalšími smlouvami dojícími omezené veřejné prostředky mi dlouhodobě připadá minimálně nemorální. Se zájmem budu sledovat, jak dopadne vyšetřování, které by mohlo přinést precedens i pro další případy.

U pana Soukupa jsem trochu překvapen, domníval jsem se, že spor kvůli stavbě Středoevropského fóra bude řešen dosud chybějícím vzájemným dialogem.

Nejvíce jsem však překvapen tím, jak všemi bouřemi proplouvá ředitel další národní instituce -  Národního divadla - Jan Burian, kterému byl přes výbušnou situaci v divadle dokonce bez výběrového řízení prodloužen mandát až do roku 2025.

Každopádně, jestli tak ministr kultury plní stranický úkol, že má být více viděn, tak v personální politice se mu to daří. Zda to bude ku prospěchu kultury, ukáže až budoucnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama