Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2019 16:14:00

My si máme ministry předvolávat. Ne je prosit, aby přišli

My si máme ministry předvolávat. Ne je prosit, aby přišli

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 26. dubna 2019 k novele zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny

 Pan předseda Faltýnek zcela jistě ví, že Demokratický blok existoval asi tak dva týdny. Zcela účelově, schválně, lživě říká - vy z toho Demokratického bloku. Ale já to beru, že nás tak popichuje. Rozumím tomu, já to beru. Myslím, že to je v pořádku. Kdyby tady seděla aspoň polovina vlády, tak bych se nad tím možná zamyslel. Za prvé. Já jsem to včera nazval mistrným aktem ministerstva propagandy, směsicí pravd, faktů, polopravd a lží. Na tom si trvám. Minimálně z oblasti dopravy tam zaznělo několik lží, které prokazatelně lze jistě doložit. Kdyby tady seděla polovina vlády, tu připomínku bych i bral.

Za prvé, mnozí poslouchají projevy jinde než tady - nejsme jediní, dělají to i vládní poslanci, to není vůbec důležité - ale ten trapný průběh včera. Ptal jsem se řečnicky pana předsedy, jestli se dobře baví. Včera jsem se ptal: bavíte se dobře, pane předsedo, prostřednictvím místopředsedy jsem se samozřejmě včera ptal, možná jste se dobře bavil. A řekl jsem včera - já to zopakuji a neříkám to rád - jsem přesvědčen, že jste nedorostl do role třetího největšího ústavního činitele. A zažil jsem jiné předsedy Sněmovny, když jsem byl v opozici. Ti se k nám chovali jinak. Ne, že by souhlasili s našimi návrhy. Taky hlasovali proti, to je naprosto v pořádku. Nikoho nepřesvědčuji, aby měnil svůj politický názor. Takové ty hrátky, kolik tady sedělo, když mluvila paní ministryně, kolik tady sedělo poslanců ANO, já nevím. A nepočítám to. A není to důležité. Důležité je, kolik hlasovalo, a jak k tomu přistoupila Sněmovna. My nejsme podřízeni vládě. Tady pan předseda říká - já pak poprosím ministra, když budou nová pravidla, jestli by nepřišel, když má čtyři. Jaké prosil? (Zvýšeným hlasem.) My si máme ministry předvolávat! Ne je prosit, aby přišli!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama