Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2019 15:54:00

Nekuřte u toho

Nekuřte u toho

Komentář na facebookovém profilu k podpoře nekuřáctví.

Častěji a častěji se setkávám s apelem “nejez maso, škodí to přírodě”. V zásadě na něj slyším. A i když ze mě pravděpodobně úplný vegetarián nikdy nebude, snažím se procento masa ve své stravě omezit. Včetně občasných čistě vegetariánský či veganských obědů. I proto, že úroveň vege gastronomie šla hodně nahoru, takže do vege restaurace už nejdu jen pro ochranu přírody a svého zdraví, ale i proto, že si prostě chci dát něco dobrého.

Ale jednu rejpavou poznámku mám. Když na někoho s něčím apeluju, měl bych mu přiměřeně jít vzorem. A zdůrazňuju přiměřeně. Rozhodně nebudu ochránci přírody otloukat o hlavu plastovou propisku v kapse nebo třeba konzumaci australského vína (dovoz). Ale přiměřenost očekávám. Takže na mě působí krajně nevěrohodně, když někdo horuje za nemasitou stravu pro záchranu přírody a zároveň kouří. Pěstování tabáku je zátěž pro přírodu jako hrom (monokultura, náročnost na chemické ošetření, vysoká spotřeba vody, spotřeba dřeva na sušení) a mimo jiné zabírá v chudších zemích půdu pro pěstování potravin. Navíc je to prostě zlozvyk, který nikomu neberu, ale cigareta má fakt výrazně míň živin pro lidský organismus než maso.

Takže až mě budete přesvědčovat o nutnosti změny mých stravovacích návyků (jako že s tím souhlasím, slyším na to a něco s tím dělám) nekuřte u toho. Vypadá to blbě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama