Jana Pupavová

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2019 21:43:37

Politici nám vytrvale házejí pod stůl zákon proti množírnám psů! Jde i o občany.

Politici nám vytrvale házejí pod stůl zákon proti množírnám psů! Jde i o občany.

O našem boji proti množírnám psů. Proč nikdo nemá potřebu zastat se týraných zvířat? Jaký důsledek má pro nás, lidi charakter našich politiků?

O víkendu jsem využila příležitosti. V rámci své předvolební kampaně jsem na výstavě psů v Českých Budějovicích sbírala podpisy pod naši petici proti množírnám. Někteří chovatelé projevují nelidskou krutost v honbě za co největšími zisky. Z důvodu maximálního snížení nákladů na chov drží zvířata v hrozných podmínkách. Pes je pro ně jenom kus hmoty a prostředek ke zbohatnutí. Pokud nemá požadované vlastnosti, bez problémů ho rovnou zlikvidují. Bohužel jsem měla možnost vidět týrané pejsky na vlastní oči a věřte mi, je to silný zážitek. Zachránili jsme fenku, která si prožila také něco podobného.


Snaha o zákaz množíren tady už jednou byla. Shodil ji ze stolu Marek Benda (ODS), se slovy „Chtěli jsme řešit množírny, hromadné týrání zvířat, ale současně jsme neměli pocit, že musíme změnit v trestním zákoně všechny pasáže, které se toho týkají“. Podle Heleny Válkové by zase byly tresty až moc přísné. To člověku rozum nebere. Náš místopředseda Ing. Radim Fiala přišel s návrhem zákona, díky kterému by bylo možné špatné množírny snadno odhalit a tvrdě trestat, také neuspěl. Proto nyní musíme sbírat podpisy. Některé věci asi pochopit nedokážu. Politici jsou jen odrazem naší společnosti. Když jsou mezi námi lidé, kteří jsou schopni týrat zvířata, a pak spousta těch, kteří jsou k tomu lhostejní, je jasné, že ani zástupci v parlamentu nebudou jiní.


Přesto nejde jen o zvířata. Jaký myslíte, že mají postoj politici bez lidského citu k nám, občanům? Jsme pro ně jen prostředek, jak se dostat k moci. Stačí, aby voliči jednou za 4 roky naházeli volební lístky do uren. Usmívat se správně na billboardu, je jejich hlavní potřebnou kompetencí. Následně si mohou dělat co chtějí, třeba nás všechny prodat.


Jak může člověk bez kousku mravnosti rozhodovat o nás všech? Takhle to musí skončit katastrofou. Není jiná možnost, než aby se každý z nás naučil rozpoznat, kdo je tak mravně vyspělý, aby při rozhodování o naší budoucnosti vždy jednal dle svého svědomí. A to dokáže poznat jen ten, kdo sám takové mravnosti dosáhl. V naší zemi se nám bude žít tak, jak si to každý z nás zaslouží.


Petici proti množírnám můžete podepsat u každého petičního stánku SPD, více se dozvíte v plánu akcí na mých stránkách www.janapupavova.cz


https://www.expres.cz/zpravy/jiri-pospisil-mnozirny-psu-zakon-tyrani-cesko-marek-benda-helena-valkova.A190325_133820_dx-zpravy_vlt


https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/boj-proti-mnozirnam-psu-sili-novy-zakon-pocita-s-povinnym-cipovanim-i-databazi-psu_201507091505_mkaspar


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama