PhDr. Kateřina Jacques

Kdo nezažil tmu, ani světlo neuvidí.
  • Hlavní město Praha
  • Petiční výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2019 20:34:00

Chtěla bych dál posouvat legislativu omezující tzv. dvojí kvalitu

Chtěla bych dál posouvat legislativu omezující tzv. dvojí kvalitu

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře do EP

Ptate se me, s cim jdu do voleb do EP. Dekuju za ten zajem. Mám několik témat, s nimiž počítám již nyní, ostatní by se přidala v průběhu výkonu mandátu. V tuto chvíli kandiduji se závazkem věnovat se problematice změny klimatu a vyvážených vztahů s Čínou a Ruskem, které jsou největší hrozbou pro demokracii na úrovni našeho státu i celé EU. Změna klimatu je nejvážnější globální problém lidstva. Politika musí reagovat na jednoznačná zjištění vědců. Je třeba ukončit spalování fosilních paliv a přejít na obnovitelné zdroje energie. Mým druhým – celoživotním tématem jsou lidská práva a ochrana demokracie. Chci, aby vztahy mezi ČR a Čínou i vztahy mezi EU a Čínou byly vztahy rovného s rovným. Budu mimo jiné prosazovat směrnici o reciprocitě přístupu k Tibetu, podobný tomu, který byl schválen v Kongresu Spojených států. Je to docela jednoduché a spravedlivé. Vy nás nepustíte do Tibetu my Vás nepustíme do EU. Vstoupila bych také do tzv. Intergroup Tibet, která sdružuje poslance se zájmem o tuto tematiku.

Rusko je problém a nesmíme ho bagatelizovat. Snaha Ruska destabilizovat EU je zjevná a prokázaná. Tady si myslím, že mají tzv. postkomunistické země paradoxně výhodu. Máme zažitou zkušenost i znalosti, které můžeme ve prospěch EU využít.

Určitě bych chtěla dál posouvat legislativu omezující tzv. dvojí kvalitu potravin a zároveň zlepšující ochranu spotřebitele.

V současné době vedu coworkingové centrum, kde se setkávám se světem byznysu a startupů. Ráda bych se na úrovni EU zasadila o větší podporu startupového prostředí po vzoru Izraele, který je vedle USA světovou špičkou.

Samozřejmě se v případě získání mandátu budu věnovat s plným nasazením všem oblastem a za základ považuji respekt k odbornému názoru těch, kteří jsou v té které oblasti experty.

Jsem s cislem 10 na kandidatce 26, STAN+TOP09+LES+SZ a dalsich 14 regionalnich subjektu Spojenci pro Evropu.

Dekuju predem za Vasi podporu. Chcete-li mi v kampani pomoct, budu Vam vdecna. Pripadne piste do zprav.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama