Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2019 14:32:14

Výměny ministrů jsou důkazem chaotického a nekoncepčního vládnutí

Výměny ministrů jsou důkazem chaotického a nekoncepčního vládnutí

Komentář předsedy ODS k výměnám ministrů spravedlnosti, dopravy a průmyslu.

Dnešní výměny na postech ministra spravedlnosti, dopravy a průmyslu a obchodu jsou jen dalším důkazem nekoncepčního a chaotického vládnutí premiéra Babiše. Dan Ťok i Marta Nováková byli nominanty pana premiéra, on nese osobní zodpovědnost za jejich ‚nevýkony‘ ve funkci ministrů. Personální politika Andreje Babiše brání koncepční práci vlády.

Premiér Babiš za 10 měsíců existence své vlády obměnil již svých 1/3 ministrů pro jejich osobní problémy, či pro jejich neschopnost.

Na jejich místa přichází lidé, o jejichž historii a schopnostech toho víme buď příliš málo, či bohužel až příliš moc. Nejproblematičtější změnou je jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti krátce poté, co se objevila informace o tom, že premiér Babiš může stanout před soudem kvůli dotačnímu podvodu. Tato změna na postu ministra spravedlnosti vyvolává podezření a podkopává důvěru lidí v právní stát a nezávislou justici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama