Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2019 22:21:00

Prvních 6 let v Senátu považuji za nejstrašnější období mého profesního života

Prvních 6 let v Senátu považuji za nejstrašnější období mého profesního života

Projev na 8. schůzi Senátu dne 3. 5. 2019 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o obcích (obecní zřízení), o krajích (krajské zřízení) a o hlavním městě Praze

Vážený pane předsedající, paní poslankyně, kolegyně, kolegové.

Moje první období, kdy jsem přišel do Senátu, to bylo v 98. roce, jsem vykonával současně funkci starosty. Víte, ono něco jiného je asi vykonávat funkci starosty na malé obci, to byl můj případ, a něco jiného je vykonávat tuto funkci na městech, kde mají odbory a kde práci rozmělní mezi ostatní.

Já se vám přiznám, že těch prvních 6 let v Senátu považuji za nejstrašnější období mého profesního života. Přestože jsem pracoval 6 dní v týdnu, protože lidé se museli mít možnost se mnou setkat, takže soboty, neděle, navíc tam máme i chatovou oblast, takže i ti chataři za mnou chodili, a já jsem v podstatě neznal chvíli oddechu.

A přesto jsem přesvědčen o tom a vím, že kdyby mi nepomáhali moji kolegové za zastupitelstva, že bych tu práci asi nezvládl.

To znamená, že nebýt té pomoci, tak nemohu říct, že bych tu práci při funkci senátora vykonával na sto procent. Neumím odhadnout, kolik procent, nebo nakolik procent jsem tu práci mohl dělat. A vím, že i ostatní z malých obcí na tom takhle byli. Ale protože vím, že jsem tu práci tehdy nemohl, přestože jsem se velmi snažil, tu práci na těch sto procent vykonávat, a nevykonával, jsem rozhodnut návrh toho zákona podpořit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama