Mgr. Václav Švenda

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2019 17:49:40

Starosta to dotáhl

Starosta to dotáhl

Na ustavujícím zastupitelstvu jsme Jindřicha Vařeku vyzvali, aby vyvrátil spekulace a zavázal se vykonávat svou funkci po celé 4 roky.

Osobně jsem jej podpořil, protože i přes naše postupně se prohlubující názorové rozdíly jsem ho považoval za dobrého starostu, se kterým jsem v minulém volebním období rád spolupracoval a tuto spolupráci považuji za úspěšnou. Starostovy důvody bych tak za jiných okolností přijal s plným pochopením a soucitem. Mám však v sobě pochybnost hraničící s jistotou, že Jindřich Vařeka nikdy neměl v úmyslu svůj starostenský mandát dokončit a jeho úkolem bylo pouze na svoji osobu navnadit voliče, vyhrát pro ANO volby a pak se vytratit. Osm let na tvrdo je prý za zabití, říkával ještě před volbami.

Způsob rezignace byl pak „velmi hrdinský“. V pondělí jsme měli zastupitelstvo, starosta se mohl před příbramské občany a zastupitele postavit a oznámit nám svůj záměr. Rozhovor už byl tou dobou jistě předtočený. Místo toho nám poslal vzkaz přes média, příhodně načasovaný do doby státního svátku.

Neopomněl si při tom kopnout do Topky, opět zcela obecně, protože nic konkrétního nám zkrátka vytknout neumí. Stojíme si za tím, že město demokraticky řídit lze a týmová práce byla Příbrami ku prospěchu. Bezbariérový přístup do knihovny, 3D kino a desítky dalších oprav i investičních akcí v našich školách a školkách jsou příkladem projektů, které jsem jako místostarosta zaštiťoval a všechny jsou buď dokončené, nebo v realizaci.

My ale teď nejsme ti, co by se měli hájit a vysvětlovat. To jste, pane starosto, Vy. Moje kritika byla doposud zcela věcná a neosobní. Když jsem s kroky koalice souhlasil, neváhal jsem dokonce její návrhy podpořit. Teď se ale osobní kritice nemohu ubránit. Pane starosto, zklamal jste mě jako člověk. Takhle se čestný muž nechová. Je za Vámi spoustu práce, teď i klamu. Přeji Vám mnoho štěstí, ať už Vás antické božstvo zavede kamkoliv.

VÁCLAV ŠVENDA, ZASTUPITEL PŘÍBRAMI

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama