Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2019 14:01:00

Na opravy chodníků míří další miliony

Na opravy chodníků míří další miliony

Stovky metrů nově opravených chodníků budou sloužit lidem v pěti olomouckých městských částech.

Radní města posoudili žádosti komisí městských částí a rozhodli o tom, kam zamíří částka 2,7 milionu vyčleněná na obnovu chodníků a opravy komunikací.

Obnovou tak brzy projdou chodníky v městských částech Holice, Lazce, Tabulový Vrch, Nový Svět a Olomouc – střed. „Všechny akce jsou kompletně připravené a v těchto konkrétních městských částech také navazují na opravené úseky z minulých let,“ objasnil náměstek primátora Pavel Hekela, který má KMČ ve své kompetenci.

„Částku 2,7 milionu korun jsme v rozpočtu vyčlenili z toho důvodu, abychom dali komisím příležitost uplatnit požadavky na opravy chodníků většího rozsahu, na které nemohou dosáhnout prostřednictvím běžně ročně přidělované částky ve výši 300 tisíc korun,“ vysvětlil primátor Mirek Žbánek.

„Posuzovali jsme celkem dvacet žádostí, přičemž přednost dostaly lokality v těch městských částech, kde se jedná o opravy, které již nebylo možné odkládat nebo na ně byly zpracované potřebné projektové dokumentace,“ dodal náměstek primátora Pavel Hekela.

SCHVÁLENÉ AKCE K REALIZACI:
KMČ Holice – 572 tis. Kč
předlažba chodníku v Hamerské ulici
KMČ Lazce – 335 tis. Kč
předlažba chodníku v Hanušově ulici
KMČ Tabulový Vrch – 645 tis. Kč
předlažba chodníku v ulici Na Chmelnici
KMČ Nový Svět – 746 tis. Kč
oprava chodníku v ulici Sudova
KMČ Olomouc – střed – 389 tis. Kč
oprava chodníku v ulici Dobrovského
Olomouc má celkem 27 městských částí, do každé z nich směřuje ročně z rozpočtu částka 300 tisíc korun na opravy komunikací a chodníků. V roce 2018 byly na základě požadavků komisí a rozhodnutí rady města realizovány akce v KMČ v KMČ č. 3 Hejčín, č. 11 Tabulový Vrch, č. 12 Neředín, č. 17 Olomouc – střed a č. 18 Olomouc – západ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama