Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2011 17:29:40

Poslanci ČSSD dnes iniciovali a hlasováním podpořili zachování posledních ročník

Poslanci ČSSD dnes iniciovali a hlasováním podpořili zachování posledních ročník

Poslanci ČSSD dnes ve školském zákoně, který schvalovala Poslanecká sněmovna...

Poslanci ČSSD dnes ve školském zákoně, který schvalovala Poslanecká sněmovna, jednoznačně apelovali a následně hlasovali pro zachování posledního ročníku mateřských škol pro všechny děti zdarma. Snahu koaličních poslanců ODS, kteří svými návrhy usilovali o zpoplatnění posledního ročníku mateřských škol, považuji za zcela nepřijatelnou a chybnou. Jsem přesvědčena, že takový krok by vedl k výraznému omezení pro mnoho dětí ze sociálně slabých rodin. Tyto děti by pak měly velmi ztíženou pozici v oblasti vzdělávání, kdy by poslední ročník mateřských škol z finančních důvodů nemohly navštěvovat.

Vítám proto dnešní rozhodnutí poslanců, kteří i díky výraznému apelu ČSSD poslední ročník zdarma v mateřských školách svými hlasy zachovali.

Vlasta Bohdalová, poslankyně ČSSD, členka Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama