ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2019 10:29:00

Svobodní a Radostné Česko jdou do finální fáze kampaně s novým logem

Svobodní a Radostné Česko jdou do finální fáze kampaně s novým logem

Koalice Svobodných, Liberlandu a Radostného Česka mění na posledních deset dnů kampaně své koaliční logo. Revolucionářskou zdviženou pěst nahrazuje zdvižená pochodeň sochy Svobody.

 „Celý předchozí měsíc jsme zaťatou pěstí poukazoval na nutnost revolty proti levicovému establishmentu, který vládne Evropské unii. Na posledních 10 dnů naší kampani vdechneme pozitivnější nádech. Chceme připomenout důležitost ideálů svobody,“ vysvětluje lídr kandidátky a prezident Svobodné republiky Liberland Vít Jedlička.

Nové logo ode dneška zdobí všechny koaliční komunikační kanály, tj. webové stránky a profily na sociálních sítích obou stran a také volební web www.odejdemebezplaceni.cz. „Původní koaliční logo se zaťatou pěstí vyvolávalo emocionální reakce. Řada našich voličů nám vyčítala, že pěst je socialistický symbol. S takovými reakcemi jsme počítali. Naším záměrem bylo přimět veřejnost k zamyšlení, kolik symbolů a pojmů nabralo v posledních letech poněkud jiný význam,“ říká dále Vít Jedlička.

„Revolta je dnes vpravo. Dříve bychom byli považováni za racionální liberálně pravicovou stranu. Dnes nás mnozí označují jako politické extrémisty. Toto chybné nálepkování je podle mého názoru velmi škodlivé. Novým logem říkáme, že přinášíme pozitivní vizi svobody a odpovědnosti,“ dodává dvojka kandidátky Tomáš Pajonk, který je předsedou Svobodných.

Návrat před Lisabon

Základním cílem koalice Svobodných, Liberlandu a Radostného Česka je zeštíhlení EU na úroveň zóny volného pohybu zboží, služeb, osob a kapitálu. Pokud se EU nebude ochotná radikálně reformovat, je variantou české budoucnosti v Evropě stát se po vzoru Norska nebo Islandu členem Evropské sdružení volného obchodu EFTA. Evropa je podle kandidátů nejlepší místo k životu, ale bez diktátu EU. Svobodní v minulých evropských volbách získali 5,24 % hlasů, což představovalo 79 540 hlasů a získali křeslo jednoho europoslance.

V europarlamentu je reprezentoval původní předseda Petr Mach, kterého v roce 2017 nahradil Jiří Payne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama