Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2019 10:16:54

Další střet kromaňonců s neandrtálci

Další střet kromaňonců s neandrtálci

Čím dál víc nabývám dojmu, že všichni ti sluníčkáři, multikulturalisté, genderisté, klimatičtí alarmisté a jiní političtí úchylové jsou nejspíš nějaký jiný živočišný druh než my lidé. Tolik tuposti přece člověk v hlavě nemůže mít.

Svět nejspíš dospěl na další historickou křižovatku. Jako kdysi, když o budoucnost soupeřili kromaňonci s neandrtálci.

Sledoval jsem tuhle po očku televizní debatu „spitzenkandidátů“ do Evropského parlamentu, tedy lídrů jednotlivých europarlamentních frakcí, kteří mají ambici a potenciálně skutečně mohou stanout v čele Evropské komise. Proč jenom po očku? Protože spojitě bych to nedal. Tak strašné to bylo. Tolik koncentrované tuposti se fakt hned tak nevidí. Pokud by teze, které zde tyhle mluvící ploskolebé hlavy vypouštěly z úst, měly snad být naší budoucností, pak Evropa nemá šanci.

Nejkomičtější na celé věci ovšem je, že jediný, kdo tu vyčníval jak jednooký mezi slepými, leč zároveň mezi ostatními působil – jak kdosi velmi vtipně a přiléhavě okomentoval – jak Dubček zavlečený do Moskvy, byl lídr evropských reformistů a zároveň lídr kandidátky ODS Jan Zahradil. Věty, jimiž zde argumentoval, měly aspoň hlavu a patu.

Problém je v tom, že je to ten samý Zahradil, který svojí zadnicí přilepenou na sem a tam putující bruselsko-štrasburskou parlamentní dvojsesli reformuje Evropskou unii už nádherných 15 (slovy patnáct) let, rozuměj tři funkční období. A nyní proklamuje, že to, s čím nikdo ani o píď nepohnul za 15 let (naopak evropský sešup dál a dál nabírá vyšší a vyšší rychlost), uskuteční ve svém čtvrtém funkčním období, tedy v šestnáctém až dvacátém roce své eurounijní parlamentní mise.

No, a teď třeba tu O perníkové chaloupce.

Otočme raději list. Svatá Greta zavelela, pročež školáci v pátek chodí za školu zachraňovat matičku Zemi. A političtí, ekonomičtí i náboženští neandrtálci se předhánějí, kdo pubertální eko-chiliastické věrozvěstce dopřeje více sluchu. Ploskolebci na Praze 7 již v Holešovicích a okolí dokonce vyhlásili klimatickou nouzi. Tohle fakt nevymyslíš! Gretenismus na pochodu! Přitom je to tak jednoduché. I s Gretou. Stačí sledovat stopu peněz.

Ano, dělám si z toho všeho trochu legraci a moje neandrtálsko-kromaňonská přirovnání jsou dozajista za hranou, neb naprosto politicky nekorektní. Ale co jiného mi zbývá, pokud si to z čirého zoufalství nechci rovnou hodit? Směr, jejž pod vedením tupých politických ploskolebců nabral starý kontinent, je zničující, doslova sebevražedný. Humor, nadsázka a vtip jsou to jediné, s čím se tahle koncentrovaná idiocie agresivních minorit snad dá přežít.

Obávám se ale, že čas nadsázky, legrace a sarkasmu dříve či později skončí. A nebude to nejspíš nic hezkého, co nás čeká. Blíží se totiž chvíle, kdy se bude znovu rozhodovat, zdali budoucnost patří kromaňoncům, anebo tupým neandrtálcům. Takhle už to totiž dál opravdu nejde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama