Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2019 14:32:00

Babiš hledá peníze na předvolební dárky, doplatí na to občané

Babiš hledá peníze na předvolební dárky, doplatí na to občané

Vláda Andreje Babiše chce zvýšit daň z alkoholu a tabáku. Občanští demokraté nesouhlasí, Babiš podle nich jen potřebuje vybrat od lidí další peníze, které pak rozdá úzkým skupinám voličů.

 Vláda bude projednávat také zákon o dani z příjmu, který zvyšuje daně z alkoholu a tabáku. „Vláda se zaklíná slovy o zdraví občanů. Daně ale nezvyšuje, aby byli lidé zdravější, ale protože státu dochází peníze. Předvolební dárečky se panu Babišovi prodražují, tak hledá cesty, jak z občanů dostat další peníze. Nikdo zodpovědný ale situaci nemůže řešit neustálým zvyšováním příjmů státního rozpočtu. Daně mají být nízké a jednoduché, proto jsme ve Sněmovně předložili například návrh na snížení daně z příjmu, to občanům ČR pomůže víc, než veškeré vládní dárečky,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama