Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2011 18:28:56

Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo...

Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo...

Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo, nemuselo by se zdražovat ve školních jídelnách

Informace o zdražení průměrné ceny školních obědů o necelých 10 korun, které ministerstvo školství odůvodnilo zvýšením  DPH, považuji za špatnou zprávu pro všechny rodiče, jejichž děti navštěvují mateřskou, základní nebo střední školu. Zvýšení  znamená, že si budou muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji, protože za každé dítě, které se stravuje ve školních zařízeních, vydají až několik stovek korun měsíčně navíc. Pro upřesnění uvádím, že ve školních jídelnách se stravují tři čtvrtiny všech žáků.
V ostrém kontrastu s tímto zdražováním je mnohdy až nehorázné plýtvání ministra školství Josefa Dobeše. Podezřelé zakázky ministerstva nyní prošetřuje i policie ČR.
Na závěr je třeba dodat, že vyhláška ministerstva školství zavádí nové trendy ve stravování, které by měly mít za cíl boj s dětskou obezitou, a stravování by mělo být celkově pestřejší. S tím samozřejmě nelze nic než souhlasit. Ministerstvo se tímto způsobem zřejmě snaží zdražení „obhájit“. Faktickým důvodem tohoto zdražení jsou však tupé škrty Nečasovy vlády, které musíme zaplatit my všichni.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama