RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2011 9:36:28

Jedou si pro smrt přes celou Evropu

Jedou si pro smrt přes celou Evropu

Akci 8hours zatím podpořil jediný český europoslanec.

Kamion přecpaný bučícími kravami nebo kvičícími prasaty potkal na evropských dálnicích a dálničních parkovištích asi každý. Dosud živá zvířata jsou běžně transportována přes celý kontinent, hodiny a hodiny, v horku i v mraze, v naprosto nevyhovujících stísněných podmínkách, aby krátce po vyložení putovala rovnou na porážku.

Evropská legislativa, která by měla zvířata jedoucí si pro smrt přes celou Unii chránit, je stále ještě zcela nedostatečná. Organizace na ochranu zvířat proto spustily celoevropskou kampaň „8hours“, která požaduje omezit transport živých zvířat na maximálně osm hodin. Převozy zvířat z jihu Španělska do Maďarska a následné transporty naporcovaného masa zpět do Španělska musí co nejdříve přestat.

Online petici na adrese www.8hours.eu už podpořilo na 900 tisíc Evropanů. Organizátoři akce předpokládají, že miliontý podpis získají na počátku roku 2012. Pak chtějí petici proti utrpení zvířat předat Evropské komisi.

Akci 8hours aktivně podporuje i pětasedmdesát europoslanců, včetně českého (zatím jediného) zástupce RNDr. Pavla Poce. Proč? „Žijeme ve 21. století, ale ke zvířatům se stále chováme jako ve středověku. To musí přestat,“ říká europoslanec za ČSSD Poc.

Aktuální zpráva Evropské komise o ochraně transportovaných zvířat je dostupná na této adrese: http://ec.europa.eu/food/animal/welfare/transport/docs/10112011_report_cs.pdf
(v češtině).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama