Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2019 9:16:00

ředníků je dvakrát víc, než bylo za mé vlády

ředníků je dvakrát víc, než bylo za mé vlády

Projev prezidenta republiky při vyhlášení ankety Policista roku

 Vážený pane ministře vnitra, vážený pane policejní prezidente, dámy a pánové,

jsem tady proto, abych vyjádřil hlubokou úctu Policii České republiky. Víte, my politici, včetně mě, si čechráme peříčka, když říkáme, že jsme šestí nebo sedmí v bezpečnosti občanů a že jsme lepší než Švýcarsko. To je fajn, ale kdo za to odpovídá? Především policisté, především lidé, kteří pečují o bezpečnost občanů, počínaje policejním prezidentem, a bylo mi ctí mu nedávno udělit generálskou hodnost, a konče řadovými policisty.

Co je úkolem politiků? Pomáhat policistům, pomáhat policejnímu prezidentovi, a to v oblastech, které se týkají například jejich materiálního zabezpečení, ale i v oblastech dalších. Víte dobře, že jsem zásadně proti zvyšování platů státních úředníků, kterých je mimochodem dvakrát víc, než bylo za mé vlády, ale plně podporuji zlepšení platových podmínek policistů a plně podporuji všechna opatření, která mohou vést ke zlepšení jejich práce.

Chtěl bych na tomto místě velmi ocenit práci svého přítele a ministra vnitra Jana Hamáčka, protože je to právě on, kdo tyto podmínky pro dobrou práci policistů vytváří.

Dovolte mi tedy, abych vám popřál dobrou pohodu, abych vám popřál boj proti kriminalitě, která sužuje naši společnost, včetně ekonomické kriminality, a abych vyjádřil naději, že jednoho krásného dne se nám všem podaří, že všichni zloději budou ve vězení. To je můj hluboký sen, to je můj hluboký sen a touha, aby všichni zloději byli ve vězení. A kdo jiný než policie to může zařídit.

Ministře vnitra, pane policejní prezidente, spolehněte se na to, že ve mně budete mít vždy oporu.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 31. května 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama