JUDr. Vladimír Kremlík

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2019 12:22:00

Ministr Kremlík se zúčastní summitu Iniciativy tří moří ve Slovinsku

Ministr Kremlík se zúčastní summitu Iniciativy tří moří ve Slovinsku

Ministr dopravy Vladimír Kremlík se ve dnech 5. a 6. června zúčastní summitu partnerských států Iniciativy tří moří (ABC) ve slovinské Lublani jako člen delegace České republiky.

Ministr dopravy vystoupí na business fóru v rámci panelu o interkonektivitě v dopravě a setká se také s viceprezidentem Evropské investiční banky Vazilem Hudákem či eurokomisařkou pro dopravu Violetou Bulc.

Na setkání zástupců vlád a soukromého sektoru ze zemí mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem bude Vladimír Kremlík hovořit o dopravní roli ČR a možnostech lepšího dopravního propojování regionů. Zdůrazní naši roli při rozšiřování transevropských dopravních sítí (TEN-T).

Mezi projednávaná témata na fóru patří i aktivity, které mají souvislost s ČR. Konkrétně se jedná o projekty vodního kanálu Dunaj – Odra – Labe, modernizace železniční tratě Devínská Nová Ves – státní hranice s ČR či novostavby tratě mezi přístavem Koper a Divačou, která má význam pro náš export a import.

Iniciativa ABC vznikla jako neformální platforma pro regionální spolupráci, jejímž cílem je posílit postavení východní části Evropské unie prostřednictvím hospodářských projektů, zlepšení dopravního propojení, zvýšení energetické bezpečnosti a rozvoje digitálních technologií. Těžiště spolupráce spočívá v realizaci makroregionálních projektů. Platforma zahrnuje vybrané členské země EU mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem, ke kterým patří Česká republika, Rakousko, Bulharsko, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama