JUDr. Vladimír Kremlík

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2020 10:45:00

Využil jsem povolení ke vjezdu od Úřadu vlády, fyzicky jsem nikde nepředbíhal

Využil jsem povolení ke vjezdu od Úřadu vlády, fyzicky jsem nikde nepředbíhal

Komentář na facebookovém profilu ke své účasti na posledním rozloučení s Karlem Gottem.

K jedné věci jsem se dosud nevyjádřil, a to k okolnostem mojí účasti na posledním rozloučení s Mistrem Karlem Gottem. Byl jsem na to v pátek opětovně dotazován ze strany médií.

Předně, Karel Gott byl vynikající umělec a profesionál. Navíc si zachoval pokoru, což není v dnešní době obvyklé. Jsem pracovně často v Německu, jeho jméno je tam symbolem, v Mnichově, Berlíně, Hamburku... Kdekoli jsem byl. 

Vážil jsem si Karla Gotta. Některé jeho písně znám nazpaměť. Spoluorganizátorem posledního rozloučení v paláci Žofín byl i Úřad vlády. Dostal jsem, jako tehdejší člen vlády, zvláštní povolení ke vjezdu do areálu. Nikdy jsem nikoho v řadě nepředbíhal, nedovolil bych si to. Využil jsem povolení ke vjezdu od Úřadu vlády a vjel autem na určené místo přesně podle instrukce. Toto povolení obdrželo mnoho hostů. Řádově desítky, možná stovky hostů.

Z následného pohledu uznávám, že to byla chyba, že to mohlo být vnímáno jako výhoda oproti jiným. Omluvil jsem se. Není však pravdou, že jsem někde fyzicky předbíhal, jak vyznělo, i když uznávám, že vjezd na povolení Úřadu vlády fakticky znamená ve výsledku totéž.

Nechtěl jsem se dříve vyjadřovat, ale už nastala doba. Ostatně, i německý tisk v tehdejší době přinesl zprávu o mém údajně předbíhání a k mému velkému údivu, jsem na to byl nedávno v Berlíně kolegy z rezortu dopravy dotazován. Stavím se k tomu čelem. Byl jsem tehdy kritizován i na úrovni některých ústavních činitelů, a to bez znalosti souvislostí. Ale mají na to právo, samozřejmě.

Tím bych považoval tuto záležitost za uzavřenou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama