Ing. Jiří Svoboda

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2019 13:06:00

Město a kraj budou hledat fungující model letiště

Město a kraj budou hledat fungující model letiště

Akcionáři Jihočeského letiště a.s., kraj a město, které v něm vlastní padesátiprocentní podíl se ve čtvrtek 13. 6. 2019 sešli na pracovním jednání o jeho dalším fungování.

„Dohodli jsme se, že se dohodneme,“ shrnul trefně primátor Jiří Svoboda. Společnou řeč pomůže najít pracovní skupina. Ta se bude věnovat především nalezení optimálního modelu, který bude funkční a prospěšný pro kraj, město a uživatele. Klíčové jsou podle sdělení hejtmanky Ivany Stráské pozemky. Je jich 300 hektarů a patří kraji.

„My jenom upozorňujeme, že jako akcionář s 50% máme méně výhodnou pozici. Pozemky tam nevlastníme, takže se nedá očekávat žádný zisk pro město například z hospodářské činnosti. Je tedy neúnosné, aby se náklady na provoz letiště z městského rozpočtu neustále zvyšovaly bez perspektivy. A je zřejmé, že si letiště samo na sebe nevydělá. Proto musí existovat jasná představa i s hmotným plněním,“ dodává primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama