Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2019 9:10:00

Co může být krásnějšího, než vývoj od nedůvěřivosti k přátelství

Co může být krásnějšího, než vývoj od nedůvěřivosti k přátelství

Přípitek prezidenta republiky při obědě s prezidentkou Slovenské republiky

 Vážená paní prezidentko, dámy a pánové,

prosím, abyste se utišili. Nebudu už potřetí opakovat své blahopřání paní prezidentce k jejím zítřejším narozeninám. Připravil jsem si zvláštní druh přípitku.

Je to příběh dvou lidí. S Andrejem Kiskou jsem se setkal v době, kdy byl zvolen prezidentem republiky, zatímco já, paní prezidentko, jsem, jak víte, podporoval jeho protikandidáta Roberta Fica, protože jsme byli více než dvacet let přátelé, a přátelství v politice má svoji hodnotu.

Zpočátku s Andrejem jsme k sobě přistupovali velmi nedůvěřivě, a jak jsme se poznávali, naučili jsme se vážit si jeden druhého a poslouchat argumenty obou stran. A když jsme se ocitli v nějakých složitých situacích, například když jsme byli na olympiádě v Rio de Janeiru a otevírali společně jak český, tak slovenský dům, tak i ta cizina nás sblížila, a řada dalších a dalších zasedání.

Víte, jak to skončilo? Když Andrej byl na rozlúčkové návštěvě tady, tak jsem ho zval do svého oblíbeného zámku v Lánech, a tam na tiskové konferenci jsem řekl, budeš mně chybět, Andreji. A na obědě v Lánech Andrej říkal, mám Tě rád, Miloš.

Paní prezidentko, co může být krásnějšího, než takový vývoj od nedůvěřivosti k přátelství.

Chtěl bych připít na to, aby něco podobného potkalo i nás dva.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 20. června 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama