prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2019 17:22:00

Provozy na Bruntálsku nebudou montovnami na pár let

Provozy na Bruntálsku nebudou montovnami na pár let

Na Bruntálsku přibude přes 300 pracovních míst. Skupina MTX Group v kraji zahájila miliardové investice.

 Holding MTX Group si pro své projekty zvolil Bruntálsko v Moravskoslezském kraji. V Bruntále a Břidličné vznikne více než 300 pracovních míst, nové investiční záměry začaly koncem roku 2018 realizovat AL INVEST Břidličná a Strojmetal Aluminium Forging.

„Považuji za velmi důležité, že nové provozy, které na Bruntálsku vzniknou, nebudou pouhými montovnami na pár let. Bude se jednat o perspektivní moderní podniky s velkým rozsahem přidané hodnoty, které se budou zabývat také výzkumem a inovacemi. Tyto projekty posílí image našeho kraje jako regionu, který se dynamicky vyvíjí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Plány skupiny MTX Group jsou dlouhodobé, podle zástupců holdingu s výhledem minimálně na tři desítky let. Do roku 2025 budou v regionu proinvestovány více než 4 miliardy korun.

„Věříme, že díky výborné spolupráci s vedením Moravskoslezského kraje, agenturami jejichž je kraj zřizovatelem a starosty Bruntálu a Břidličné se nám podaří vytvořit to správné prostředí pro rozvoj průmyslu prostřednictvím nejen investic do samotných společností v naší skupině, ale také díky vzájemné spolupráci na rozvoji odborného školství, vývoji výrobků, procesů a rozvoji dopravní obslužnosti,“ sdělil majitel skupiny MTX Group Petr Otava.

AL INVEST Břidličná bude investovat do výroby hliníkových plechů a fólií. Společnost ve svém plánu počítá také s dalším zhodnocováním těchto výrobků pro použití v automobilovém, stavebním a potravinářském průmyslu. V případě Strojmetal Aluminium Forging jde o investici do komplexního procesu výroby kovárenského materiálu, kování a obrábění výkovků z hliníku pro podvozkové díly osobních automobilů a další aplikace v oblasti dopravy.

„Jsem rád, že zbrusu nové provozy vznikají právě v lokalitě, která je tak trošku bohem zapomenutá. Věřím, že to bude signál zejména pro mladé lidi, že mají v našem kraji perspektivu. Oblast Bruntálska si nese stigma neutěšeného koutu kraje. To se nyní může změnit a z této lokality se může stát velmi zajímavé místo k životu. Proto zůstanu s investory v úzkém kontaktu, abych zajistil součinnost Moravskoslezského kraje a měst Bruntál a Břidličná. Tento záměr vnímám pro tuto oblast jako klíčový,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

MTX Group je stabilní holding, který v minulém roce vykázal tržby 40 miliard korun. Součástí skupiny, která zaměstnává přes dva a půl tisíce lidí, jsou kromě AL INVEST Břidličná a Strojmetal Aluminium Forging také například OKK Koksovny, Metalimex a Coal Mill.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama