ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2019 6:28:00

Středočeský STAN chtěl víc peněz pro životní prostředí. Koalice byla proti

Středočeský STAN chtěl víc peněz pro životní prostředí. Koalice byla proti

Středočeští zastupitelé za hnutí Starostové a nezávislí na pondělním zasedání krajského zastupitelstva žádali navýšení peněz na životní prostředí.

 Pro obce chtěli v rámci Středočeského Infrastrukturního fondu o padesát milionů více, než navrhovala koalice vedená hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Návrh však zastupitelstvo zamítlo.

  „Důvodem našeho návrhu je, že obce žádají na již připravené projekty výstavby vodovodů a kanalizací celkem o 278 milionů korun, ale středočeská koalice pro ně v tomto dotačním programu počítala pouze s 50 miliony korun, což je necelých 19 procent požadované částky. Dofinancování 81 procent je zejména pro malé obce velmi obtížné,“ zdůvodnil požadované navýšení zastupitel Martin Hujer (STAN).

Koalice ANO a ČSSD držená komunisty nicméně tento návrh zamítla. „V době klimatických změn a problémy se suchem bych naopak čekal, že Středočeský kraj podpoří obce v jejich úsilí zajistit pro své občany pitnou vodu a přidá jim právě na výstavbu této tolik potřebné infrastruktury,“ komentoval zamítnutí návrhu šéf středočeských zastupitelů za STAN Věslav Michalik.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama