Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2019 11:00:28

Chybí voda.

Chybí voda.

Opravdu jsme byli za císaře lepší hospodáři než nyní?

 Tohle tvrzení si může každý ověřit v kalendáři a teploty přes 30 stupňů s novými teplotními rekordy ukazují, že je krásné prázdninové počasí. Problémy ovšem začínají a končí někde jinde. Chybí vláha. Od posledního deštíku zem oschla rekordně rychle a při pletí se notně práší. Na úpatí Doubravky je malý rybníček. Často – zvláště zjara – doslova přetékal přes okraj. Již v loňském roce se jeho úroveň hladiny povážlivě snížila. Pramínek, který jej z jara napájí, letos zmizel po pár týdnech. Hladina je opět o pár centimetrů nižší a v blátě na obvodu jsou hluboké stopy lesní zvěře. Ještě pár týdnů a jediný zdroj vody v okruhu více než 5 kilometrů zmizí. Omezení na užití vody zatím nemáme. 

To se ovšem nedá říci o 20 obcích na jihu Moravy. Zákaz mytí aut i zalévání zahrad, schnoucí úroda na polích. Loňský scénář přišel letos o něco dříve. Letošní rok je již ztracen, ale příprava opatření pro zadržení vody v krajině a pro ochranu před větrem se nedělá na jedno léto. V době císařské byl vydám dekret. A na návsi se všude budoval rybníček. A co nám pomůže dnes? Dešťovka? Šedá voda? Nebo si odskočíme na pouť na Hostýn?

Nebo nám tu vodu někdo tajně krade???
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama