Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2019 22:37:00

Viadukt v Novém Městě nad Metují byl rozšířen pro obousměrný silniční provoz

Viadukt v Novém Městě nad Metují byl rozšířen pro obousměrný silniční provoz

Řidiči v Novém Městě nad Metují se dočkali otevření prvního úseku v rámci rozsáhlé čtyřkilometrové rekonstrukce silnice z města směrem na Jaroměř. Oprava silnice II/285 pokračuje dále do Nahořan a počítá se s opravou silnice až do Jaroměře.

 „V úseku od autobusového nádraží až po křižovatku U Papežů došlo k opravě stávající nevyhovující komunikace. Ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty se také opravila železniční trať, díky které šlo rozšířit stávající viadukt pro obousměrný silniční provoz. Chtěl bych všem poděkovat za práci u tohoto složitého projektu. Poděkování za trpělivost také patří všem řidičům, kteří teď musí část města objíždět, nicméně po dokončení celé rekonstrukce se Novým Městem nad Metují bude projíždět s odpovídajícím komfortem,“uvedl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Celkové náklady rekonstrukce silnice jsou téměř 61 milionů korun včetně DPH. Na jejich financování se z 90 procent podílí dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Zhotovitelem rekonstrukce silnice je společnost STRABAG, a. s.

V současnosti se opravuje zhruba tříkilometrový úsek na výjezdu z Krčína směrem do Nahořan. K jejímu dokončení dojde v říjnu letošního roku. Připravená je také projektová dokumentace pro rekonstrukci silnice dále do Jaroměře. Termín jejího provedení bude však záviset na finančních možnostech dotačních programů pro dopravní infrastrukturu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama