Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2019 20:33:00

Středočeský kraj pomůže Centrům odborné přípravy s financováním jejich projektů

Středočeský kraj pomůže Centrům odborné přípravy s financováním jejich projektů

Radní Středočeského kraje schválili 1. července rozpočtové opatření, jímž Středočeský kraj pomůže dvěma Centrům odborné přípravy.

Prostředky půjdou na předfinancování a kofinancování jejich projektů na zajištění financování učebních pomůcek v rámci národního dotačního programu Ministerstva zemědělství ČR zaměřeného právě na Centra odborné přípravy. „Aby mohly školy nakoupit pomůcky a vybavit učebny co nejdříve, rozhodli jsme se, že Středočeský kraj uvolní ze svého rozpočtu více než 3,66 milionu korun,“ informovala hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Střední a vyšší odborné škole Česká zahradnická akademie Mělník kraj pomůže s financováním projektu vybavení učebny odborných předmětů a s pořízením pomůcek pro praktické vyučování celkovou částkou 1 810 000 korun. Z toho na předfinancování projektu půjde 1 629 000 korun a na kofinancování způsobilých výdajů 181 000 korun.

Pomoci kraje se dostalo také Střednímu odbornému učilišti Hubálov 17. Na financování projektu „Nákup mechatronického hrotového soustruhu s příslušenstvím pro SOU Hubálov“ v celkové výši 1 851 111 korun, mu bude poskytnuto na předfinancování 1 666 000 korun a na kofinancování způsobilých výdajů 185 111 korun.

V rámci vyhlášeného národního dotačního programu pro Centra odborné přípravy, v němž mohou školy každoročně žádat o podporu svých projektů do roku 2021, již byly úspěšně realizovány a v letošním roce ministerstvem proplaceny požadavky Střední zemědělské školy a Střední odborné školy Poděbrady a Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy Benešov.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama