JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2019 10:01:00

Nový obor by mohl v budoucnosti vzniknout na učilišti v Třemošnici

Nový obor by mohl v budoucnosti vzniknout na učilišti v Třemošnici

Významným zaměstnavatelem ve Třemošnici a okolí je společnost DAKO-CZ. Jednáním s vedením společnosti zakončil hejtman Martin Netolický svoji návštěvu města.

 Společně hovořili o možnosti provázání se středními školami a Univerzitou Pardubice. DAKO-CZ dodává brzdové systémy a komponenty pro nákladní a osobní vozy, příměstské jednotky, lokomotivy, vozy metra i tramvaje.

  „Společnost patří mezi velmi výrazné zaměstnavatele v regionu, protože zde pracuje téměř 500 zaměstnanců s tím, že necelých 300 je přímo z Třemošnice. Každoročně roste společnost o 20 procent a naší snahou je užší propojení nejen s našimi středními školami, ale také Univerzitou Pardubice. Obdobná úzká spolupráce v rámci dopravní fakulty funguje s žilinskou univerzitou,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který je zároveň členem správní rady pardubické univerzity.

Logické je bližší provázání nejen s třemošnickým učilištěm, ale také učilištěm v Chrudimi. „DAKO má jednoznačně zájem o bližší provázání se školami, přičemž sbližování již několik let probíhá. Nyní budeme debatovat o možnosti vytvoření oboru, který zaměstnavatelé potřebují. Obdobně jsme reagovali například v Žamberku na základě poptávky společnosti Bühler,“ řekl hejtman Netolický.

Společnost DAKO-CZ je předním výrobcem pneumatických, elektromechanických a hydraulických brzdových systémů pro kolejová vozidla. Většinovým vlastníkem společnosti je skupina CZECHOSLOVAK GROUP. Druhým akcionářem je společnost Tatravagónka Poprad, nejvýznamnější výrobce nákladních železničních vozů a podvozků v Evropě. Kolejová vozidla s brzdami DAKO je možné vidět nejen v Evropě, ale také v Číně, Indii, Malajsii, Indonésii či Alžírsku, kde společnost spolupracuje se světovými výrobci kolejových vozidel a provozovateli kolejové dopravy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama