ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2011 13:50:00

Reakce na článek MF Dnes z 16. listopadu

Reakce na článek MF Dnes z 16. listopadu

Důrazně se ohrazuji proti článku zveřejněnému v MF Dnes dne 16. listopadu 2011 a informacím, které uvádí v souvislosti s mou osobou a mou prací v Evropském parlamentu.

Zdůrazňuji, že jsem jako poslanec Evropského parlamentu žádné pravidlo stanovené předpisy Evropského parlamentu (EP) neporušil. Nikdy jsem při své práci nebyl ve střetu zájmů, jak tvrdí uvedený článek. Podle předpisů EP totiž není poslanec EP povinen uvádět držení akcií. Není pravda, že by nová úprava pravidel začala vznikat v souvislosti s mediálními zprávami o IZIP. Zpřesnění pravidel se připravuje přibližně rok a s mediálním útokem na elektronické zdravotní knížky v ČR nijak nesouvisí. Podle mých informací nebude ani podle připravovaného upřesnění pravidel poslanec povinen tak malý objem akcií, který jsem dříve držel ve společnosti IZIP a.s., uvádět.

Držení akcií jsem netajil. K projektu zdravotních knížek se jako jeden z jeho autorů aktivně hlásím již více jak deset let.

Fakt, že se aktivně zabývám problematikou sdílení informací ve zdravotnictví je nejen v Evropském parlamentu dobře znám. Je uveden v mém životopise na stránkách EP, své působení v projektu zdravotních knížek jsem mnohokrát zmínil během diskusí jak při jednání na různých úrovních v Evropském parlamentu, tak na několika desítkách konferencí a seminářů.

Autorka zmíněného článku měla tyto informace před jeho zveřejněním.

MUDr. Milan Cabrnoch
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
poslanec EP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama