Bc. Vojtěch Pikal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2019 9:15:00

Bude vláda řešit podezření předsedy ÚOHS?

Bude vláda řešit podezření předsedy ÚOHS?

Na základě podezření z korupčního jednání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje ve čtyřech různých kauzách se poslanec a místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal domnívá, že pozice předsedy ÚOHS je nadále neudržitelná.

„Předseda úřadu opakovaně a nevratně poškozuje důvěru v nezávislé a nestranné rozhodování nejvýznamnějšího regulačního a dozorového orgánu v České republice. Případy uvedené v přiloženém dokumentu dle mého názoru naplňují zákonný důvod k odvolání Rafaje, který svými aktivitami chronicky ohrožuje ekonomické zájmy České republiky. Kvůli nepřítomnosti premiéra Andreje Babiše jsem interpelaci podal rovněž písemně.“

Pikal žádá premiéra o zodpovězení těchto otázek: 

Jaké kroky učiní Vláda České republiky k ochraně nezávislosti a nestrannosti Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže před jeho předsedou?

Prověří Vláda ČR, zda nebyl naplněn důvod pro navržení odvolání předsedy ÚOHS prezidentu republiky?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama